Politia din Charlotte a dat publicitatii imagini ale incidentului in care a fost ucis un afro-american. VIDEO


Ultimul update: Miercuri 28 Septembrie 2016 07:19
Data publicarii: Duminica 25 Septembrie 2016 10:41
Categorie: Stiri externe
impuscat Charlotte

Politia din Charlotte, statul american Carolina de Nord, a dat publicitatii sambata imagini video ale incidentului in care un afro-american a fost ucis de fortele de ordine si care au declansat un val de proteste in acest oras.

Inregistrarea il arata pe Keith Lamont Scott iesind dintr-o masina si mergand cu spatele, dupa care politia tragand patru focuri in directia sa.

Din aceste imagini nu se distinge insa daca Scott avea sau nu o arma in mana.

O alta inregistrare il arata pe Scott intins la pamant, inconjurat de politisti, dupa ce fusese impuscat.

Politia a mai dat publicitatii fotografii aratand o arma alba pe care barbatul ar fi avut-o asupra lui, precum si un toc port-arma la glezna si marihuana.

Politia locala refuzase anterior sa faca publice imaginile de care dispunea, declarand insa ca acestea aratau ca Scott, un barbat de culoare in varsta de 43 de ani, constituia o amenintare pentru politisti in momentul faptelor.

Sambata, seful politiei din Charlotte-Mecklenburg, Kerr Putney, a anuntat in sfarsit ca imaginile vor fi publicate, pentru ca oamenii 'vor sa vada faptele, fapte obiective, iar noi asta vom prezenta'.

Imaginile au fost surprinse 'cu o camera video corporala si o camera fixata pe bordul' unei masini de politie, a precizat el.

Scott a fost impuscat mortal in timp ce politia cauta o alta persoana in apropierea unui imobil. Autoritatile afirma ca barbatul purta arma, insa familia acestuia sustine ca era vorba de o carte.

Justin Bamberg, avocatul familiei lui Keith Scott, a declarat intr-o conferinta de presa ca, si dupa publicarea imaginilor de catre politie, este tot imposibil sa 'se stabileasca ce avea in mana (victima) - daca avea ceva'. 'Situatia nu s-a schimbat', a subliniat avocatul.

Familia lui Scott difuzase ea insasi vineri o prima inregistrare video facuta de sotia victimei cu momentul impuscarii, insa din acele imagini era imposibil de stabilit daca barbatul era sau nu inarmat.

Guvernatorul din Carolina du Nord, Par McCrory, a declarat, intr-un comunicat, ca aproba decizia politiei de a da publicitatii inregistrarile video.

Timp de patru nopti consecutive, la Charlotte a avut loc manifestatii, marcate pe alocuri de violente, dupa decesul lui Keith Scott, cel mai recent simbol al brutalitatilor politiei americane impotriva unor persoane de culoare.

Sursa: Agerpres

Stare de urgenta in Carolina de Nord: Garda Nationala, activata dupa a doua noapte de proteste. Un civil a fost impuscat
VIDEO PROTVPLUS.RO