Politia britanica a facut publice numele mai multor victime ale atacului din Manchester: "Tacerea e asurzitoare"

Lista persoanelor care si-au pierdut viata in atacul sinucigas din Manchester
Getty

Autoritatile britanici au publicat primele nume ale persoanelor care au pierit din cauza ranilor suferite in timpul atacului de la Manchester, revendicat de jihadistii Stat Islamic.

"20 de persoane raman in stare critica, dupa ce au suferit rani oribile in timpul atacului de la Manchester", noteaza jurnalistii de la Press Association.

Despre starea celor 59 de victime, oficialii sustin ca le acorda ingrijirile medicale de care acestia au nevoie.

Jon Rouse, reprezentant al Sistemului de Sanatate si Asistenta Sociala din Manchester."Victimele au suferit traumatisme, care erau de asteptat daca ne reamintim ce fel de dispozitiv a folosit atacatorul. Cele mai afectate de atac, au fost victimele care s-au aflat in proximitatea deflagratiei. Ne confruntam cu leziuni ale organelor importante. Avem de-a face cu pierderea membrelor si cu obiecte incorporate in ranile oribile pe care le prevedeam ca vor fi prezente dupa acest incident. Victimele primesc tratament in fiecare moment de la medici si asistente."

Majoritatea victimelor atacului erau copii sau adolescenti.
Printre victimele atentatului se numara trei persoane de nationalitate poloneza.

Citește și
soldati, parlament britanic
Familia atacatorului din Manchester, arestata pentru legaturi teroriste. Ce inseamna operatiunea "Tempere" declansata in UK
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Informatia a fost confirmata de Ministrul polonez de Externe Witold Waszczykowski:"Cel putin doi cetateni polonezi" au murit in atacul de la Manchester, iar una dintre victime este grav ranita. Ministrul de Externe polonez sustine ca nu i-au fost confirmate numele victimelor, insa oficialii considera ca ar fi vorba despre un cuplu care isi astepta fetita sa iasa de la concert, noteaza The Guardian.

O fata de numai 15 ani, care si-a dorit sa asiste la concertul Arianei Grande, da semne sa-si revina, in timp ce mama sa, Lisa Lees, a pierdut lupta cu viata. Femeia isi astepta copila sa iasa de la concert exact in foaierul unde s-a produs deflagratia.

Fratele femeii a scris un mesaj pe o retea de socializare: "Pentru toti cei care nu au cunoscut-o, Lisa a decedat, insa niciodata, dar niciodata nu o vom uita. Te iubesc, Lisa. Imi vei lipsi foarte mult" este mesajul indurerat al barbatului.

In lista celor care si-au pierdut viata in timpul atacului de la Manchester Arena se numara si Alison Howe. Fiica sa vitrega, Jordan Howe a cautat-o cu disperare, pana cand autoritatile i-au spus vestea mortii femeii. "Ei au rapit o mama frumoasa de langa copiii ei. Ea se comporta uimitor cu noi toti, iar noi o iubim", este mesajul fiicei sale vitrege postat pe o retea de socializare.

In plus, autoritatile au publicat numele a 5 persoane dintre cele 22 de victime ale atentatului. Acestea sunt:

Olivia Campbell - 15 de ani
Kelly Brewster - 32 de ani
Saffie Rose Roussos - 8 ani
Georgina Callander - 18 ani
John Atkinson - 28 de ani.

Saffie Rose Roussos care venise la concertul Arianei cu mama si sora ei mai mare.

O alta victima identificata este Georgina Callender. Fata de 18 ani a murit la spital, sub ochii mamei. Admiratoare infocata a cantaretei Ariana Grande, Georgina scrisese pe Twitter ca abia asteapta s-o revada pe cantareata cunoscuta, in urma cu 2 ani, in culisele altui concert.

Un tanar, de 28 de ani, dansator pe nume John Atkinson, este a treia victima identificata pana acum.

Dupa ce s-a instalat haosul, rudele disperate au inceput sa-i caute pe cei dragi, care nu au mai reusit sa ajunga acasa.

"Ea este fetita mea si mi-e atat de dor de ea! Daca se afla pe undeva, as vrea sa ma sune. O sa merg acolo, nu conteaza unde este, o sa merg oriunde."

La doar cateva ore dupa acest apel emotionant al mamei ei, Olivia Campbell, de 15 ani, a fost confirmata printre cei care si-au pierut viata in atentat. In memoria lor, la locul tragediei a aparut un altar imporovizat din lumanar, flori si mesaje.

Iar locuitorii din Manchester si-au aratat solidaritatea cu victimele, adunandu-se in numar mare, pentru a pastra un moment de reculegere si a demonstra ca nu se lasa intimidate de terorism.

Tanara: "Nu cred ca realizez inca ce s-a intamplat. Sunt inca socata. M-a afectat extrem de profund. Am venit aici pentru a-i arata sprijinul pentru ei, pentru ca locuitorii din Manchester sunt solidari si nimic nu va schimba asta."

Martor: "Nu am mancat sau dormit pentru ca de fiecare data cand incerc sa nu ma mai gandesc, aud din nou tipetele si va oamenii alergand.... Oameni care tipa si ii striga pe cei dragi. Copii care strigau Cred ca trebuia sa fac mai multe pentru a-i ajuta, dar nu stiam ce sa fac"

Martor:"Nu pot sa-mi scot din minte bubuitura si imaginea celor care se inghesuiau, unul peste celalat. Si nici felul in care mirosea acolo."

Martor: "A trebuit sa dorm cu televizorul aprins. Tacerea era asurzitoare"

Regina Elisabeta a II-a, Printul Philip, dar si alti membri ai familiei regale au pastrat un moment de reculegere in memoria victimelor atentatului de la Manchester. Apoi, in gradina Palatului Buckingham, a rasunat imnul Marii Britanii.

Dupa ce a mers la Manchester, la locul atacului, si a semnat in cartea de condoleante de la primarie, premierul Theresa May s-a intors la Londra, unde a condus o noua reuniune a comitetului pentru situatii de urgenta.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Cine este Salman Abedi, atacatorul sinucigas de la Manchester Arena. Vecin:
Cine este Salman Abedi, atacatorul sinucigas de la Manchester Arena. Vecin: "Era un baiat asa de linistit"

Barbatul care a comis atacul sinucigas la finalul unui concert pop, la Manchester, soldat cu 22 de morti si 59 de raniti, ar fi un tanar nascut in Marea Britanie de origine libiana, relateaza AFP.

Familia atacatorului din Manchester, arestata pentru legaturi teroriste. Ce inseamna operatiunea
Familia atacatorului din Manchester, arestata pentru legaturi teroriste. Ce inseamna operatiunea "Tempere" declansata in UK

Gradul de alerta din UK a fost ridicat la cel mai inalt nivel. Cei doi frati ai atacatorului, Salman Abedi, Ismail si Hashem, au fost arestati in Manchester si Tripoli. Si tatal lor, Ramadan Abedi, a fost arestat in Libia pentru legaturi teroriste.

Filmul atacului sinucigas din Manchester, prezentat pas cu pas. De ce a ales teroristul una dintre iesirile arenei
Filmul atacului sinucigas din Manchester, prezentat pas cu pas. De ce a ales teroristul una dintre iesirile arenei

Autoritatile promit ca ii vor gasi pe cei care au comis masacrul din Manchester. ISIS, gruparea terorista care a si revendicat atacul, este vanata in Siria, insa retelele ei din Europa continua sa faca victime.

Cine sunt victimele atentatului din Manchester: o fetita de 8 ani a murit in atac, mama si sora ei sunt ranite
Cine sunt victimele atentatului din Manchester: o fetita de 8 ani a murit in atac, mama si sora ei sunt ranite

A doua victima a atacului din Manchester a carei identitate a fost facuta publica de catre autoritati este Saffie Rose Roussos, in varsta de 8 ani.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.