Pilotul elicopterului prăbușit la New York dă vina pe geanta unui pasager

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
elicopter prabusit in New York
Getty

Pilotul elicopterului care s-a prăbușit, duminică, în New York, cauzând moartea a cinci persoane, susține că de vină pentru tragedie ar fi bagajul unui pasager.

Potrivit unei surse de securitate, citată de The Guardian, Richard Vane le-ar fi spus anchetatorilor că bagajul unul pasager ar fi atins butonul pentru oprirea de urgență a combustibilului elicopterului. Separat, un alt pasager a pus sub semnul întrebării securitatea elicopterelor operate de firma Liberty.

Aeronava a ajuns în apă în jurul orei 19.00, iar singurul care a supraviețuit a fost pilotul. Într-o transmisiune radio trimisă imediat după prăbușire el poate fi auzit săunând „defecțiune la motor.”

Luni, autoritățile au identificat cele cinci victime: doi bărbați din New York, în vârstă de 34, respectiv 29 de ani, doi din Dallas (în vârstă de 26) și o argentiniană. Avionul a fost închiriat pentru o șednță foto.

Un jurnalist din Pennsylvania a declarat că și el s-a plimbat cu un avion similar, la scurt timp după ce celălalt elicopter s-a prăbușit. Potrivit acestuia, elicopterul nu avea uși închise, pentru ca turiștii să poată face fotografii în timp ce sunt prinși în centuri de siguranță.

„A fost un zbor într-un elicopter fără uși, doar cu centuri. Ar fi fost dificil ca cineva să se elibereze, în caz de urgență. Oferă cuțite, ca pasagerii să le taie în caz de nevoie, însă angajații nu le-au arătat unde sunt plasate acestea”, a spus jurnalistul Eric Adams.

Compania Liberty Helicopters a refuzat să răspundă la comentrii.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO