Rex Tillerson, despre cazul spionului otrăvit: „Suntem indignaţi că Rusia pare să fi reluat astfel de comportamente”

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Șeful diplomației americane, Rex Tillerson, s-a declarat „indignat” că Rusia ar fi responsabilă pentru otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal și a fiicei sale, într-un oraș din Marea Britanie.

Astfel, secretarul de stat american a afirmat, luni, că este „pe deplin convins" de aprecierea Londrei că Rusia se află în spatele atacului cu un agent neurotoxic, informează DPA, citat de Agerpres.

„Nu există niciodată justificare pentru acest tip de atac - tentativa de asasinare a unui cetăţean particular, pe teritoriul unei naţiuni suverane - şi suntem indignaţi că Rusia pare să fi reluat astfel de comportamente, a declarat şeful diplomaţiei Statelor Unite, citat de DPA. El a declarat că a discutat luni cu omologul său britanic, Boris Johnson, şi că americanii sunt solidari cu aliaţii lor din Regatul Unit. "Suntem de acord că responsabilii - atât cei care au comis infracţiunea cât şi cei care au comandat-o - trebuie să sufere consecinţele grave corespunzătoare", a adăugat Tillerson.

Skripal şi fiica sa, găsiţi în stare de inconştienţă la Salisbury, pe 4 martie, sunt spitalizaţi şi în prezent, manifestând simptome de intoxicare cu o substanţă neuroparalizantă, care l-a afectat în măsură mai mică şi pe poliţistul britanic care s-a apropiat primul de ei.

Premierul Regatului Unit, Theresa May, a declarat luni în parlamentul de la Londra că Rusia este „foarte probabil" în spatele atacului. Moscova continuă să respingă acuzaţiile în acest sens.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO