Phil Rudd, fostul baterist al trupei AC/DC, a pledat VINOVAT pentru acuzatia de amenintare cu moartea. Ce pedeapsa risca

Ultima actualizare: 24-04-2015 00:01
Phil Rudd
Getty

Phil Rudd, fostul baterist al trupei AC/DC, a pledat vinovat pentru infractiunea de amenintare cu moartea si posesie de droguri in deschiderea procesului sau din Noua Zeelanda.

Pana acum, legendarul rocker a pledat nevinovat fata de aceste acuzatii. Judecatorul Robert Wolff a amanat audierea dupa 10 minute si l-a eliberat pe cautiune pe Phil Rudd, pana la urmatoarea audiere stabilita pentru 26 iunie.

Amenintarile cu moartea sunt pasibile de o pedeapsa de pana la 7 ani de inchisoare, dar, potrivit avocatului sau, Craig Tuck, Phil Rudd, in varsta de 60 de ani, va cere sa fie judecat ca nevinovat in cadrul audierii de fixare a pedepsei.

Acuzat ca a amenintat cu moartea un antreprenor si pe fiica acestuia, Rudd a fost arestat in septembrie la resedinta sa din Tauranga, oras din insula de nord a Noii Zeelande. In cursul arestarii, politia a descoperit 0,71 grame de metamfetamina si 130 grame de canabis. Conform Agerpres, Phil Rudd fusese acuzat anterior ca a incercat sa angajeze un asasin pentru a comite o dubla crima, fapt pentru care a beneficiat de netrimitere in judecata din lipsa de probe.

El a fost inlocuit in AC/DC de bateristul Chris Slade - fostul tobosar al trupei in anii 1990 -, care va insoti anul acesta legendarul grup in turneul mondial 'Rock or Bust Tour'.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO