Peste 60 de copii au murit după ce ar fi consumat fructul litchi. Au făcut encefalită
Cel puţin 64 de copii au murit din cauza unei epidemii de encefalită în statul indian Bihar, din estul ţării.
Boala este legată de consumul fructelor litchi, potrivit hehindu.com. Acesta este cultivat in China, dar si in nordul Thailandei, Laos, Cambodgia, Vietnam, Bangladesh, Pakistan, India și sudul Japoniei.
Mai nou se cultivă şi în State Unite în California sau Florida. Litchi este supranumit și „pruna chinezească”. Fructele Sunt foarte parfumate, cu un gust dulce-acrişor.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Coaja este tare şi acoperită cu “ţepi” dar destul de subţire. Are un sâmbure gigant care nu se consumă, fiind otrăvitor, dar care se poate planta. Fructul exotic este bogat în vitamina C și este de mare ajutor în lupta contra bolilor infecţioase.
În 2014, după ce 150 de persoane au murit în regiune, tot din cauza encefalitei, Lancet Global Health a găsit o legătură între consumul de litchi și encefalită. Fructul conține amino acizi neobișnuiți care afectează glucogeneza în anumite condiții.
Decesele au avut loc în ultimele 12 zile, potrivit postului public de radio All India Radio (AIR). "Decesele au fost raportate de districtele Muzaffarpur, Samastipur şi Vaishali, Muzaffarpur înregistrând cel mai mare număr de victime", a precizat AIR.
Informaţia vine după ce cu o zi în urmă Xinhua anunţase, citând mass-media locală, că cel puţin 53 de copii au murit în ultimele 10 zile.
Potrivit oficialilor, zeci de copii sunt internaţi pentru tratament în spitalele Sri Krishna şi Kejriwal din Muzaffarpur, unii fiind în stare critică.
Miercuri, o echipă de specialişti de la Ministerului Sănătăţii la nivel federal a vizitat Muzaffarpur pentru a oferi asistenţă adminstraţiei locale în izolarea şi gestionarea cazurilor în creştere de encefalită acută.
Experţii au declarat că boala afectează în cea mai mare parte copiii cu vârsta de sub 15 ani, iar simptomele includ febra ridicată şi o schimbare a stării psihice - confuzie, dezorientare, delir sau comă - şi apariţia crizelor.
Potrivit oficialilor, focarele de encefalită sunt frecvente în şi în jurul districtului Muzaffarpur pe perioada verii.
"Se pare că în ultimii doi ani a scăzut numărul de cazuri, însă de data aceasta s-a întâmplat din nou. Campania de conştientizare nu a fost făcută în mod corespunzător", a declarat şefului guvernului din statul Bihar, Nitish Kumar.
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!