Peste 150 de cazuri de agresiune sexuală, descoperite de poliția norvegiană într-un sat cu 2.000 de locuitori
Peste 150 de cazuri de agresiune sexuală au avut loc într-o regiune izolată din nordul Norvegiei, se precizează într-un raport publicat, marți, de poliția norvegiană.
Potrivit autorităților, faptele ar fi avut loc de-a lungul aproximativ 70 de ani – unele cazuri datează din 1953, iar cele mai recente au avut loc în august 2017. Toate incidentele au avut loc în Tysfjord, un sat cu aproximativ 2.000 de locuitori, scrie CNN.
Din cele 151 cazuri, 43 au fost de viol, între care și trei abuzuri asupra copiilor. În alte 40 de cazuri, s-au raportat acte sexuale cu minori sub 14 ani. Cea mai tânără victimă are patru ani, în timp ce 92 dintre ele au vârste cuprinse între 10 și 80.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Investigația poliției vine după ce, în iunie 2016, ziarul Verdens Gang a publicat o anchetă în care vorbea despre agresiunile asupra grupului etnic sami. Deși poliția a precizat că nu crede că victimele au fost abuzate din cauza etniei, este posibil ca moștenirea culturală a acestora să fi jucat un rol important.
Oamenii din comunitate prețuiesc legăturile puternice de familie și loialitatea, ceea ce este posibil să fi acționat ca „un mecanism pentru a ține lucrurile în tăcere”. Multe dintre victime au fost reticente în a vorbi despre experiențele lor, pentru a nu afecta legăturile familieie cu comunitates. Cu toate acestea „exista o dorință puternică să rupă tăcerea”, mai notează oamenii legii.
„Etnicii sami nu au la fel de multă încredere în poliție ca norvegienii. Li s-a spus prea des să fie buni norvegieni și să reunțe la cultura, limbajul și tradițiile lor. Din acest motiv, nu au încredere în sistem. Încearcă să își rezolve problemele pe cont propriu, în comunități și alături de familie”, a spus Vibeke Larsen, președinta Cosiliului Parlamentar Sami – organism care promovează interesele comunității în Norvegia.