Peste 130 de milioane de persoane s-au infectat cu coronavirus pe glob. Avertismentul OMS
Cazurile globale de COVID-19 au depăşit luni pragul de 130 de milioane.
În ultimele şapte zile s-au înregistrat peste patru milioane de contagieri în întreaga lume, fapt ce nu a mai avut loc de la jumătatea lunii ianuarie, potrivit statisticilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), relatează EFE.
Decesele de COVID-19 în întreaga lume au ajuns la 2,84 de milioane, dintre care 71.000 săptămâna trecută, a treia consecutivă în care se înregistrează o creştere, transmite Agerpres.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Tendinţa este foarte îngrijorătoare, deoarece există temerea ca cifrele să crească în ritm accelerat în următoarele zile, după zilele libere de Paştele Catolic în care au avut loc un număr mai mare de deplasări şi de reuniuni de familie în multe ţări ale lumii.
Creşterea numărului de cazuri este evidentă în cazul Indiei, unde contagierile au crescut exponenţial, iar luni a fost depăşit, pentru prima oară de la începerea pandemiei, pragul de 100.000 de cazuri într-o singură zi.
Potrivit Ministerului Sănătăţii din India, ţara a înregistrat 103.558 noi cazuri în ultimele 24 de ore, ridicând numărul total al contagierilor la 12,5 milioane.
O creştere a cazurilor s-a înregistrat şi în Franţa, care a depăşit ca număr de noi contagieri Rusia, fiind deja cea de-a patra ţară cu cele mai multe cazuri după SUA, Brazilia şi India. La rândul său Spania, una dintre ţările cele mai afectate de pandemie în 2020, se confruntă cu o creştere a numărului de contagieri.
Partea pozitivă a lucrurilor este că numărul vaccinărilor avansează rapid în ţări ca SUA şi Marea Britanie, care au reuşit să stabilizeze curba ascendentă a cazurilor.
În întreaga lume au fost administrate aproximativ 650 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19, în frunte cu SUA care au administrat 160 de milioane, urmate de China, cu 130 de milioane de doze, în timp ce Uniunea Europeană a ajuns la 80 de milioane de doze de vaccin administrate.