Peste 10.000 de soldaţi ruşi se întorc la bazele lor după exerciţii în apropierea Ucrainei

Ultima actualizare: 25-12-2021 12:30
rusia
StirilePROTV

Peste 10.000 de soldaţi ruşi s-au întors la bazele lor permanente după o lună de exerciţii în apropierea Ucrainei, a informat sâmbătă agenţia de presă Interfax, citând armata rusă, scrie Agerpres. 

Potrivit Interfax, preluată de Reuters, exerciţiile au avut loc în mai multe regiuni din apropierea Ucrainei, inclusiv în Crimeea, anexată de Rusia în 2014, precum şi în regiunile sudice ale Rusiei Rostov şi Kuban.

Desfăşurarea de către Rusia a zeci de mii de militari în nordul, estul şi sudul Ucrainei au alimentat temeri la Kiev şi în capitale occidentale că Moscova ar plănui un atac.

Rusia neagă orice astfel de planuri, spunând că are nevoie de angajamente din partea Occidentului - inclusiv o promisiune de la NATO de a nu extinde alianţa spre Est către graniţele ruseşti - pentru că propria securitate îi este ameninţată de amplificarea legăturilor Ucrainei cu alianţa occidentală, aminteşte Reuters.

Moscova afirmă de asemenea că îşi poate desfăşura trupele pe propriul teritoriu după cum crede de cuviinţă.

Estimările privind numărul de trupe ruseşti mutate recent mai aproape de Ucraina variază de la 60.000 la 90.000, cu un document al serviciilor de informaţii americane sugerând că numărul militarilor ar putea fi crescut până la 175.000.

"O etapă de coordonare de luptă a diviziilor, a echipajelor de luptă, echipelor la unităţile motorizate (...) a fost finalizată. Mai mult de 10.000 de militari (...) vor merge în marş spre desfăşurarea lor permanentă de la teritoriul exerciţiilor", a anunţat Interfax, citând armata.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO