Peru: Fostul președinte Martin Vizcarra, infectat cu Covid-19, la șase luni de la vaccinare
Fostul preşedinte al statului Peru, Martin Vizcarra, a anunţat că a fost testat pozitiv cu Covid-19, la şase luni după ce s-a vaccinat, informează AFP și dpa, citate de Agerpres.
"În ciuda precauţiilor luate pentru a evita să aducem virusul în casă, soţia mea şi cu mine suntem pozitivi la Covud-19", a scris, duminică, pe Twitter, Vizcarra.
"Familia mea este în izolare. Să nu lăsăm garda jos", a adăugat acesta.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Anunţul survine la finalul unei săptămâni în care Congresul (parlamentul ţării) i-a interzis fostului preşedinte să mai deţină funcţii publice pentru faptul că a fost vaccinat în octombrie, cu serul chinezesc de la Sinopharm, în afara programului oficial de imunizare.
Prin urmare, Martin Vizcarra nu va putea să ocupe locul de deputat pe care l-a câştigat recent.
Martin Vizcarra, în vârstă de 58 de ani, este implicat în scandalul 'Vacunagate', declanşat după ce în februarie a ieşit la iveală că un grup de 470 de persoane au fost vaccinate împotriva Covid-19, în secret, înainte de lansarea oficială a campaniei de imunizare.
În urma acestui scandal, care a agitat ţara timp de câteva zile, ministrului sănătăţii de la acea vreme, Pilar Mazzetti, şi șefa diplomaţiei peruane, Elizabeth Astete, au demisionat.
Martin Vizcarra a dezmințit faptul că ar fi fost vaccinat peste rând, afirmând că, împreună cu soţia sa şi fratele său, au fost voluntari într-un studiu clinic efectuat înainte de debutul campaniei de imunizare.
În Peru, bilanţul deceselor provocate de Covid-19 a ajuns la 59.440, dintr-un număr total de peste 1,7 milioane de infectări.