Pedepse grele pentru 2 islamisti care planuiau infiintarea unui califat in Rusia. Ce a decis tribunalul din Sankt-Petersburg

Ultima actualizare: 04-04-2016 06:59
Politie Rusia

Doi membri ai unui grup islamist radical, interzis in Rusia, au fost condamnati joi la pedepse grele de un tribunal militar in Sankt-Petersburg.

Rusul Roman Ivanov (36 de ani) a fost condamnat la 13 ani si patru luni de detentie intr-un lagar penitenciar, fiind acuzat ca a “organizat activitatile grupului terorist Hizb ut-Tahrir” (Partidul Libertatii), a declarat pentru AFP o sursa din cadrul tribunalului din Sankt-Petersburg.

Acolitul sau Serghei Iablokov, de nationalitate rusa si in varsta de 34 de ani, fusese condamnat in ajun pentru acelasi cap de acuzare la 12 ani si sase luni inchisoare, a precizat aceeasi sursa.

Cei doi indivizi fusesera arestati in iunie 2014, in cadrul unei operatiuni antiteroriste impotriva grupului Hizb ut-Tahrir, interzis in Rusia din 2003.

Acest grup, care se declara nonviolent si afirma ca vrea sa-si atinga obiectivele prin mijloace pasnice, militeaza pentru instituirea unui califat in regiunile musulmane din Rusia si in fostele republici sovietice din Asia Centrala.

El a constituit obiectul unor razii ample ale autoritatilor ruse in 2015, cand au fost arestati la Moscova 20 de presupusi membri ai grupului, dupa ce in 2013, alte 52 de persoane fusesera arestate in Daghestan, republica in Caucazul de nord, sub aceeasi suspiciune.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO