Pedeapsa primită de o mamă care a vrut să-și vândă copilul pe Instagram

Ultimul update: Vineri 12 Octombrie 2018 20:18
Data publicarii: Vineri 12 Octombrie 2018 20:08
Categorie: Internaţional
instagram

Poliţia din Indonezia a anunţat destructurarea unei operaţiuni de trafic cu copii prin care minorii erau vânduţi pe Instagram, informează vineri CNN.

Patru persoane au fost arestate, printre care şi o mamă de 22 de ani şi o persoană de 29 de ani care ar fi intermediat tranzacţii de gen în al doilea oraş ca mărime din Indonezia, Surabaya, a anunţat poliţia într-o conferinţă de presă. O moaşă şi un bărbat suspectat că ar fi client al reţelei au fost de asemenea arestaţi pe insula Bali.

Autorităţile au fost sesizate privind un cont de pe site-ul de partajare de fotografii cu numele "Konsultasi Hati Privat", care pretindea că oferă consultaţii pentru femei însărcinate şi servicii de adopţie. Cu toate acestea, poliţia susţine că a descoperit dovezi că au fost efectuate tranzacţii monetare.

Şeful unităţii de investigaţii criminale a poliţiei din Surabaya, AKBP Sudamiran, a declarat marţi că echipa sa a dejucat o tentativă a unei mame de 22 de ani, identificată sub numele LA, de a-şi vinde bebeluşul de 11 luni unui client din Bali, folosind serviciul de mesagerie WhatsApp. Copilul ar fi fost vândut pentru suma de 15 milioane de rupii (circa 987 de dolari).

Contul de Instagram era încă activ vineri dimineaţă, notează CNN, şi avea peste 700 de follower-i, dar între timp a fost dezactivat.

Pe pagina de Instagram apăreau fotografii alb-negru cu ecografii, mame însărcinate şi copii cu feţe blurate.

Într-o imagine din 15 septembrie, un copil, prezentat cu indicativul C86, era înfăţişat alături de informaţii precum vârsta, sexul şi religia. Alături de fotografie era postat un număr de contact şi un mesaj, care îi îndemna pe cei care vor să adopte un copil sau să dea un copil spre adopţie să telefoneze.

Pe contul de Instagram erau postate şi imagini cu conversaţii de pe WhatsApp între proprietarul contului şi femei însărcinate sau mame. Într-una din aceste conversaţii, o femeie însărcinată în şapte luni afirma că este necăsătorită şi că vrea să găsească pe cineva care să-i adopte copilul şi să o ascundă până când naşte pentru ca familia ei să nu afle.

Şeful Comisiei naţionale din Indonezia pentru protecţia copilului (KPAI), Sustano, a declarat că social media a schimbat modul în care traficanţii fac afaceri.

"În trecut, tranzacţiile se făceau în persoană şi erau de obicei aranjate prin intermediul unui intermediar. Acum însă folosesc metode noi şi mai avansate, prin reţele sociale ca Instagram şi Facebook. Lumea cibernetică a devenit un instrument pentru promovare şi tranzacţii", a spus el.

Sustano susţine că traficanţii sunt atraşi de social media pentru că "este considerată mai eficientă, acordul se produce direct între cumpărător şi vânzător şi nu este uşor să fii depistat de autorităţi".

"Dacă folosirea Instagram se dovedeşte în acest caz, atunci asta arată cum traficanţii se adaptează constant la noi metode pentru traficul lor", a spus la rândul ei Amanda Bissex, responsabilă cu protecţia minorilor la UNICEF. Ea crede că acum este important ca autorităţile "să-şi adapteze politica şi răspunsul legislativ pentru prevenirea unor astfel de infracţiuni, în special împotriva copiilor, fetelor şi femeilor".

Potrivit UNICEF, în jur de 100.000 de copii sunt traficaţi anual în Indonezia, cei mai mulţi fiind forţaţi să se prostitueze.

Toţi cei patru arestaţi riscă până la 15 ani de închisoare pentru încălcarea legilor de protecţie a copilului, notează CNN.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

instagram Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

Amalia Enache, despre relaţia cu fetiţa ei. Unde merg de fiecare dată când ies din casă
Amalia Enache, despre relaţia cu fetiţa ei. Unde merg de fiecare dată când ies din casă
Decizie în cazul bărbatului suspectat că și-a violat copilul pe care-l avea cu propria soră
Decizie în cazul bărbatului suspectat că și-a violat copilul pe care-l avea cu propria soră
La 2 ani a suferit prima operație pe creier, iar apoi și-a petrecut copilăria prin spitale. Povestea lui Denis Pașcovici
La 2 ani a suferit prima operație pe creier, iar apoi și-a petrecut copilăria prin spitale. Povestea lui Denis Pașcovici
VIDEO PROTVPLUS.RO
Polonia
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene cere Poloniei să oprească reformele judiciare
Țara în care au fost sacrificați 200.000 de porci. Pesta porcină s-a răspândit din cauză că au fost duși dintr-o zonă în alta
Suspectul acuzat că a ucis-o pe jurnalista bulgară se apără: Nu am vrut
Poliția caută rămășițele jurnalistului saudit. Asasinii, înarmaţi cu fierăstraie de oase
Atac în Germania, soldat cu 2 morți și 2 răniți
Țara care va detrona Japonia la speranța de viață până în 2040
masini anti-protestatari
Erdogan i-a făcut cadou lui Dodon mașini anti-protestatari
Secretul care l-ar fi ajutat pe Leonardo da Vinci să creeze capodopere
Canada rămâne fără marijuana la două zile după legalizarea ei. Reacția unei femei care a fumat pentru prima dată
Zeci de morminte din cimitirul unei mănăstiri au fost vandalizate. ”Au vrut să distrugă un simbol al creștinilor”
China vrea să lanseze o lună artificială pentru iluminatul stradal. De ce se tem americanii
Templul în care femeile nu au voie să intre. Bărbații aruncă cu pietre pentru a le opri