Paul Bocuse, "părintele" gastronomiei franceze moderne, a murit
Legendarul chef francez Paul Bocuse, care a primit titlul de „cel mai bun bucătar profesionist al secolului”, a murit la 91 de ani, după ce a suferit de Parkinson timp de mai mulţi ani.
Bocuse a murit în restaurantul său celebru aflat în apropiere de Lyon, potrivit unui chef din această zonă, care este apropiat familiei acestuia, relatează news.ro, citând AFP.
Paul Bocuse a devenit celebru în anii 1970 propunând „bucătăria nouă” („nouvelle cuisine”), o modalitate mai sănătoasă de a găti.
Restaurantul său, L'Auberge du Pont de Collonges, a primit trei stele Michelin, din 1965.
Gault-Millau, ghidul rival al Michelin, l-a numit în 1989 pe Bocuse „cel mai bun bucătar profesionist al secolului”. Paul Bocuse a primit acelaşi titlu, în 2011, de la Culinary Institute of America.
Gerard Collomb, care a fost primar în Lyon timp de 16 ani, a scris pe platforma de socializare Twitter: „Paul Bocuse a murit. Gastronomia este în doliu”.
„Domnul Paul a fost Franţa. Simplitate şi generozitate. Excelenţă şi arta de a trăi. Papa gastronomilor ne-a părăsit. Fie ca bucătarii noştri, în Lyon, precum şi în cele patru puncte cardinale ale lumii, să cultive pentru mult timp fructele pasiunii sale”, a adăugat Gerard Collomb.