Patru romani au fost condamnati in Marea Britanie pentru ca au furat monede aruncate de turisti la Londra

Ultima actualizare: 13-02-2015 06:49
Londra

Patru romani au fost condamnati in Marea Britanie dupa ce au furat 350 de lire sterline din banii aruncati de turisti in santul din fata Portii Tradatorilor, la intrarea in Turnul Londrei.

Conform Mediafax, care citeaza Daily Mail, cei patru romani au sarit in santul din fata Portii Tradatorilor, prin care multi detinuti au intrat in castel si nu au mai iesit in viata. Ei au sustras monede in valoare totala de 350 de lire sterline, aruncate de turisti si au incercat sa fuga, dar un martor ocular a strigat la ei si a dat alarma. Hotii au fost arestati la fata locului sambata, 31 ianuarie, si inculpati pentru furt.

Cei patru romani, cu varste cuprinse intre 19 si 24 de ani, au pledat vinovat pentru furt in fata unui tribunal din Londra si au fost condamnati la cate sase luni de inchisoare cu suspendare si plata taxei de 16 lire sterline. Politia a returnat banii furati dupa ce acuzatii si-au recunoscut fapta.

Milioane de turisti viziteaza anual cunoscuta poarta prin care detinuti precum Anne Boleyn, Sir Thomas More, Catherine Howard si Lady Jane Grey au intrat in Turn. Multi vizitatori arunca monede in santul din fata turnului, acestea fiind donatii catre Royal British Legion.

Potrivit Daily Mail, numarul infractiunilor comise de romani in Marea Britanie a crescut in ultimii ani. Ministerul de Interne de la Londra a publicat o statistica anul trecut care arata ca dintre cei 128.000 de romani care locuiesc in Marea Britanie, 361 sunt infractori.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO