Noua inregistrare a gruparii Stat Islamic. Ostaticul John Cantlie transmite din Alep: "E ultima din aceasta serie"

Ultima actualizare: 13-02-2015 06:49
ostatic

Gruparea Stat Islamic a difuzat o noua inregistrare video in care jurnalistul britanic John Cantlie, capturat in noiembrie 2012 impreuna cu jurnalistul american James Foley, relateaza din Alep, Siria.

John Cantlie, care a aparut si in alte inregistrari video ale SI, numeste relatarea "ultima din aceasta serie", scrie CNN.

In inregistrarea video el arata parti din Alep afirmand ca distrugerea este cauzata nu numai de regimul presedintelui sirian Bashar al-Assad, ci si de raidurile coalitiei conduse de Statele Unite.

De asemenea, Cantlie ii indeamna pe musulmani sa puna la cale mai multe atacuri in Franta.

Cantlie prezinta o scoala religioasa dar si un tribunal unde se aplica legea Statului Islamic, sharia, care "are 1.400 de ani". Aceasta este legea lui Dumnezeu, legea lui Allah si nu poate fi schimbata. El citeaza ca exemplu pedepsirea pentru jaf cu taierea unei maini.

Cantlie a fost rapit in noiembrie 2012 impreuna cu jurnalistul american James Foley, care a fost decapitat in august. De-a lungul timpului, el a aparut in mai multe filmulete ale teroristilor, inclusiv intr-o serie denumita ”Imprumuta-mi urechile tale”.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO