Parada grandioasa la Londra, in cinstea reginei Elisabeta. Un soldat a lesinat in timpul ceremoniei

Ultima actualizare: 15-06-2016 01:01

Petrecerea organizata in acest weekend pentru regina Elisabeta a II-a continua si duminica la Londra. Zece mii de oameni vor lua parte la un pranz popular imens.
 

Apoi, o parada colorata va incheia evenimentele dedicate suveranei, care anul acesta a implinit 90 de ani. Repartizati in calesti dupa afinitati, membrii familiei regale si-au salutat gratios miile de supusi iesiti pe strazi de dragul suveranei.

Intr-un taior verde tipator, cu palarie asortata, regina a fost insotita de printul Philip, care a implinit vineri 95 de ani.

Elisabeta a II-a a asistat apoi la traditionala parada Trooping the Colour - Salutul culorilor. Ceremonia isi are originile in pregatirile de lupta, cand toate steagurile unitatilor erau adunate la un loc si aratate soldatilor, pentru ca acestia sa le poata recunoaste in invalmaseala bataliei care urma.

Printul William, tatal sau Charles si matusa Ann au participat efectiv la parada, in uniformele regimentelor din care fac parte.

Iat-o pe insasi regina Elisabeta a II-a calare la parada din 1957.

Desi ieri dimineata nu erau mai mult de 20 de grade Celsius, unui soldat i-a venit de hac uniforma din cale-afara de eleborata si a cazut lat.

41 de salve de tun in Green Park au marcat apoi varsta rotunda a suveranei.

In sfarsit, familia regala s-a adunat in balconul palatului Buckingham. Daca printesa Charlotte parea fi putin naucita de taraboi, fratiorul ei George era de-a dreptul incantat de freamatul multimii si acrobatiile aviatice.

Duminica, regina va fi gazda unei ample petreceri stradale, pe bulevardul care duce spre Palatul Buckingham. O mie de mese vor fi pregatite pentru cei aproape zece mii de britanici si turisti care si-au cumparat cate un bilet in valoare de 150 de euro. Apoi, va urma o parada colorata dedicata suveranei si care va fi transmisa pe ecrane gigantice amplasate in parcurile londoneze. Oaspetii petrecerii fac parte din cele peste sase sute de organizatii caritabile aflate sub patronajul reginei.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO