"Please don't go": Revista germana Der Spiegel ii roaga pe britanici sa ramana in UE. "Viitorul Occidentului e in joc"

Ultima actualizare: 14-06-2016 00:07
spiegel

Prestigioasa revista germana Der Spiegel le cere sambata britanicilor sa aleaga sa ramana in Uniunea Europeana, intr-un numar special in mare parte in engleza si plasat sub titlul 'Please don't go' ('Va rugam sa nu plecati'), transmite AFP.

Cu drapelul Union Jack pe prima pagina, saptamanalul explica "de ce Germania are nevoie de britanici", cu 23 de pagini atat in engleza, cat si in germana, scrie Agerpres.

"Alegerea este intre un moment de mandrie si un nou viitor construit impreuna", scriu intr-un editorial redactorii-sefi ai Spiegel - Klaus Brinkbaumer si Florian Harms.

"Daca Marea Britanie este inteligenta, va ramane membra a Uniunii Europene, deoarece va recunoaste ca viitorul Occidentului este in joc", adauga ei, subliniind ca referendumul britanic de la 23 iunie este 'un moment istoric'.

"Daca Marea Britanie este inteligenta, va realiza ca nu este o putere de una singura, ca va pierde multe odata cu un vot in favoarea Brexit la 23 iunie si va castiga putin dintr-un scurt moment de mandrie", insista cei doi reprezentanti ai revistei.

Intr-un interviu acordat Der Spiegel si din care au fost prezentate extrase inca de vineri, ministrul german de finante Wolfgang Schauble avertizeaza Marea Britanie ca "inauntru este inauntru, iar afara este afara" si ca, prin urmare, Londra nu va mai beneficia de avantajele pietei unice europene in cazul unui Brexit.

"Retragerea Marii Britanii ar fi o pierdere grea" pentru Uniunea Europeana, declara ministrul, care s-a aflat la Londra pentru a sustine ramanea Regatului Unit in blocul comunitar.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO