Papa Francisc a sărutat o călugăriță la Vatican: „Stai calmă, să nu muști”. VIDEO

Ultima actualizare: 08-01-2020 17:39
Papa Francisc

Papa Francisc a avut o reacţie surprinzătoare, miercuri, când o călugăriţă i-a cerut un sărut. Suveranul Pontif a răspuns da, deşi abia după ce aceasta i-a promis să nu îl muşte, relatează Reuters.

Schimbul de replici a avut loc la începutul audienţei generale pe care papa Francisc o acordă săptămânal la Vatican. În timp ce păşea în sala în care îl aşteptau mii de oameni, o călugăriţă entuziasmată l-a întrebat pe papă dacă vrea să o sărute, strigând în italiană 'Bacio Papa!' (Un sărut, papa!).

Francisc i-a răspuns: 'Oh, (dar) tu muşti!', stârnind râsul celor din jur, adăugând apoi în glumă: 'Stai liniştită! Îţi voi da un sărut, dar stai calmă. Să nu muşti!'.

Călugăriţa i-a promis că nu îl va muşca, spunând 'Si' (da). Papa Francisc a sărutat-o apoi pe obrazul drept. Ca reacţie, călugăriţa a început să sară şi să strige: 'Grazie, Papa' (Mulţumesc, papa).

În ajunul Anului Nou, o femeie mult prea insistentă l-a scos din sărite pe Papa Francisc. L-a apucat de mână, ca să-l țină pe loc, marți seară, când pontiful a vrut sa asiste la scena nașterii Domnului, din piața San Pietro. Spre mirarea celor din jur, Papa s-a zbătut ca să scape din strânsoare. Vizibil înfuriat de gestul femeii, a lovit-o de două ori peste mână, înainte să reușească, în sfârșit, să evadeze. Negru de supărare câteva clipe, și-a recăpătat apoi zâmbetul și s-a îndepărtat de mulțime.

A fost, totuși, un incident izolat. Cei aflați în piață i-au scandat numele și i-au urat “La mulți ani”. Iar papa a mângâiat și a binecuvântat copii pe care părinții i-au luat în brațe, ridincându-i spre el.

Miercuri, sfântul părinte a admis că și-a pierdut răbdarea.

“De atât de multe ori ne pierdem cumpătul. Asta mi s-a întâmplat şi mie. Îmi cer scuze pentru exemplul prost pe care l-am dat”, a spus Papa Francisc.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO