Papa Francisc a primit in audienta un transsexual, pentru prima oara in istorie. Vaticanul nu a confirmat intalnirea

Ultima actualizare: 03-02-2015 06:55

Pentru prima oara in istoria Vaticanului, Papa Francisc a primit in audienta un transsexual.

A fost o audienta privata, iar Biserica a refuzat sa confirme ca a avut loc. Insa femeia devenita barbat dupa operatia de schimbare de sex spune ca intalnirea i-a schimbat viata, determinandu-i pe ceilalti credinciosi sa-i arate mai multa bunatate.

Nascut femeie, Diego Neria a suferit o operatie de schimbare de sex in urma cu opt ani, devenind barbat. Catolic practicant, a incercat sa mearga tot la biserica la care mergea inainte, dar ceilalti credinciosi l-au respins.

Diego Neria: "Nu mi-am pierdut niciodata credinta. Acest om ne iubeste pe toti."

Cautand raspunsuri, Diego i-a scris papei anul trecut. Suveranul pontif i-ar fi telefonat de doua ori, iar luna aceasta l-a primit chiar intr-o audienta privata.

Desi Biserica nu recunoaste operatiile de schimbare de sex, Papa i-a aratat lui Diego bunatate si intelegere. De altfel, Francisc si-a facut un obicei din a se intoarce spre cei pe care Biserica ii reneaga, starnind nemultumirea partii mai conservatoare a clerului catolic. Insa, cel putin in cazul lui Diego, credinciosii i-au urmat exemplul Papei si se poarta acum mai bine cu el.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO