Papa Francisc a participat la prima ceremonie de amploare, in duminica Floriilor

Ultima actualizare: 27-03-2013 07:09

Noul Suveran Pontif a condus procesiunea care marcheaza inceputul Saptamanii Mari si zeci de mii de oameni l-au ovationat in Piata San Pietro.

Surazator, cum ne-a obisnuit, i-a invitat pe credinciosi sa lase deoparte tristetea, pentru ca Hristos ne vrea bucurosi si senini.

A anuntat, de asemenea, si primul sau voiaj in strainatate: in luna iulie, in Brazilia, cu ocazia Zilelor mondiale ale tineretului.

Si in dimineata Floriilor, primul papa venit din Americi a facut, intr-un vehicul descoperit, turul pietei San Pietro, intesata de credinciosi.

Procesiunea rememoreaza intrarea triumfatoare a lui Iisus in Ierusalim, cand Mantuitorul a fost intampinat de multime cu ramuri de maslin, cu cateva zile inainte de Pastele evreiesc.

Asa a inceput, dupa calendarul religios al credinciosilor catolici, "Saptamana sfanta" in care, potrivit Evangheliilor, Hristos a murit pe cruce in Vinerea mare, ca sa invie apoi in Duminca Pastelui.

In predica sa, Papa a deplans existenta raului in lume, care antreneaza razboaie si violenta si i-a indemnat pe credinciosi sa nu se lase niciodata prada deznadejdii, ci sa imbratiseze bucuria.

Si la Ierusalim, la Biserica Sfantului Mormant, pelerini si clerici crestini de diferite rituri au celebrat Floriile.

Cuprinsi de evlavie, unii au sarutat Lespedea asezata pe locul unde, potrivit traditiei crestine, a fost adus Iisus dupa ce a fost coborat de pe cruce.

La Paris, Catedrala Notre Dame a celebrat 850 de ani de existenta cu 9 clopote noi, care au rasunat prima data sambata seara, in ajunul Duminicii Floriilor.

Clopotele, platite din donatii, au costat 2 milioane de euro, iar sunetul lor reste exact ca al celor originale, distruse in timpul Revolutiei Franceze.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO