Papa Francisc a fost testat pentru coronavirus, iar rezultatul a ieșit negativ

Ultima actualizare: 26-03-2020 15:02
papa
Getty

Papa Francisc a fost testat negativ la noul coronavirus, au informat două ziare italiene.

Potrivit publicaţiilor Il Messagero şi Fatto Quotidiano, suveranul pontif a fost supus miercuri unui test, după descoperirea în aceeaşi zi a unui caz de infectare cu COVID-19 a unui prelat care locuieşte în aceeaşi reşedinţă cu papa Francisc, în Cetatea Vaticanului, relatează Agerpres.

Pacientul, care lucrează pentru Secretariatul de Stat (guvernul Vaticanului), locuieşte de mai mulţi ani în Casa Santa Marta, o reşedinţă cu regim hotelier în care suveranul pontif deţine un mic apartament, îşi ia mesele şi acordă audienţe private, au anunţat agenţia de presă italiană Ansa, dar şi jurnalişti specializaţi pe chestiuni legate de Vatican ai cotidianelor Il Messaggero şi La Stampa.

Această verificare a fost făcută pentru toţi cei care lucrează în Casa Santa Marta, în special secretarii particulari ai papei. Toate testele au ieşit negative, au scris cele două ziare, citând surse interne de la Vatican.

Informaţia nu a fost confirmată oficial de Vatican, care nu a dorit să comenteze nici la primul test la care a fost supus papa, la începutul lunii, atunci când suveranul pontif a avut o răceală cu tuse şi şi-a anulat toate angajamentele.

Papa Francisc, după ce a fost ales în această funcţie, a refuzat să trăiască în somptuoasele apartamente din Palatul Apostolic, preferând să locuiască în condiţii mai modeste, într-un apartament de 50 de metri pătraţi din Casa Marta, o reşedinţă care găzduieşte şi prelaţi aflaţi în trecere prin Roma.

Papa Francisc, la al doilea test pentru coronavirus

 

Papa Francisc a mai fost testat o dată pentru coronavirus, la începutul lunii martie, după ce și-a anulat o călătorie spirituală de o săptămână din cauza unei răceli.

Papa Francisc, care a suferit în urmă cu zeci de ani o operație prin care i-a fost extirpată o bucată de plămân, a anulat o călătorie spirituală de o săptămână pe care trebuia să o facă cu mai mulți oficiali de la Vatican, în primele zile ale lunii.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO