Papa a "furat Craciunul". Benedict al XVI-lea: Data nasterii lui Iisus este gresita

27-11-2012 09:37

Papa Benedict al XVI-lea

Este Craciun, insa nu asa cum ne-am obisnuit! O noua carte, lansata saptamana aceasta de Papa Benedict al XVI-lea, documenteaza primii ani din viata lui Iisus si demonteaza mai multe mituri despre Mantuitor.

Calendarul crestin este gresit, sustine Papa Benedict al XVI-lea in volumul intitulat "Iisus din Nazaret – Povesti din copilarie".

Seful Bisericii Catolice spune ca data nasterii Mantuitorului a fost gresit calculata de catre un calugar din secolul al VI-lea, care a facut o eroare de mai multi ani.

Potrivit documentarii lui Benedict al XVI-lea, nu exista nicio dovada in Evanghelii ca vaci sau alte animale traditional prezente in iesle la momentul nasterii ar fi fost cu adevarat acolo.

Acesta se indoieste si de faptul ca ingerii au cantat atunci cand Mantuitorul S-a nascut, asa cum sustin mai multe colinde.

Cartea, care face parte dintr-o serie de trei volume, va fi publicata in mai multe limbi, cu ocazia Craciunului. Celalalte doua volume au tratat viata adulta a Lui Iisus si misiunea Lui publica.

Alessandro Speciale, corespondentul Vaticanului al Serviciului de Stiri Religioase, a declarat pentru CNN ca scopul Papei nu a fost sa demonteze miturile Craciunului, ci sa demonstreze ca Iisus, asa cum este infatisat in Evanghelii, este un personaj cu adevarat istoric, care a existat pe Pamant si a interactionat cu oamenii ca fiecare dintre noi.

Benedict al XVI-lea a consultat mai multe studii de specialitate asupra Bibliei, care au indicat cu decenii in urma ca data nasterii traditional acceptata a Mantuitorului este de fapt gresita, a mai spus Speciale.

Chiar daca Evangheliile nu sustin prezenta animalelor la nasterea Lui Iisus - un detaliu care a fost, se pare, adaugat in ultimele decenii - Papa nu vrea ca acestea sa fie "alungate" din scena Nasterii, a declarat reprezentantul Vaticanului.

"Papa este un om care respecta traditiile si nu doreste deloc ca oamenii sa isi schimbe obiceiurile", a mai spus Speciale.

Volumul de 176 de pagini, documenteaza viata lui Iisus pana la varsta de 12 ani, atunci cand parintii L-au dus la Tempul din Ierusalim, potrivit unui comunicat remis de Vatican.

Tirajul international initial este de mai mult de un milion de copii. Cartea va fi lansata in 50 de tari. In urmatoarele luni cartea va fi publicata in inca 22 de tari.

Sursa: CNN


VIDEO PROTVPLUS.RO