"Se pregatesc sa lanseze rachete." Ce a surprins un satelit intr-o baza militara din Coreea de Nord

Dată publicare: 27-11-2012 08:30
Dată actualizare: 30-11-2012 01:02


coreea de nord

O imagine surprinsa de un satelit arata miscari de trupe in Coreea de Nord.

Coreea de Nord pare sa se pregateasca pentru un nou test de racheta cu raza lunga de actiune, potrivit imaginilor capturate de operatorul comercial de imagini prin satelit DigitalGlobe Inc, relateaza AFP.

Aceste noi imagini arata o reluare a activitatii la Sohae (nord-vest), unde a avut loc lansarea - esuata - a unei rachete in aprilie 2012, a anuntat operatorul.

"Dat fiind nivelul de activitate observat", in ceea ce priveste "camioanele, persoanele si cisternele, daca intentioneaza acest lucru, Coreea de Nord ar putea desfasura cea de-a cincea lansare de satelit in cursul urmatoarelor trei saptamani", a adaugat el.

Aceste pregatiri sunt similare cu cele observate inaintea operatiunii din aprilie, potrivit lui.

Racheta din aprilie - Taepodong-2 cu o raza de actiune de 6.700 de kilometri, potrivit expertilor occidentali - trebuia sa lanseze pe orbita un satelit civil potrivi Phenianului, dar Seulul, Washingtonul si aliatii lor au vazut in aceasta o noua etapa in punerea la punct a unei rachete cu focos nuclear.

Coreea de Nord incearca de mai multe decenii sa isi perfectioneze tehnologia in materie. Testele sale s-au dovedit insa putin concludente.

Phenianul a realizat in perioada 2006-2009 doua teste nucleare care i-au adus sanctiuni grele din partea Consiliului de Securitate al ONU.

Sursa: CNN


VIDEO PROTVPLUS.RO