Ouă de ciocolată de sute de dolari, în cofetării din Beverly Hills. Ingredientul secret

Ultima actualizare: 18-04-2019 09:48

Lux și opulență - cam așa se pot caracteriza pe scurt sărbătorile pascale ale americanilor din Beverly Hills. Aceștia nu ezită să scoată din buzunar sute de dolari pentru a cumpăra ouă de ciocolată.

Și asta pentru că nu vor unele obișnuite, ci decorate cu foiță din aur sau care au drept principal ingredient una dintre cele mai scumpe șampanii din lume.

Într-o cofetărie din Beverly Hills, angajații sunt în toiul pregătirilor pascale. Atracția sezonului sunt ouăle care au în interior foiţă de aur de 24 de karate. Alte specialități sunt și ouăle de ciocolată realizate manual. Pentru a ajunge la rezultatul final, cofetarii au de bifat nu mai puțin de 15 pași.

Pentru a duce la bun sfârșit rețeta originală e nevoie de o îndemânare perfectă. Asta pentru că artiștii cofetari trebuie să așeze cu atenție mai multe straturi de ciocolată, care să se prelingă unul peste celălalt. Proprietarul cofetăriei se laudă că folosește și ingrediente organice.

Phil Covitz, ciocolatier: ”Avem două feluri de ciocolată, ambele foarte interesante la gust. Prima dintre ele se aseamănă cu ciocolata clasică, din care realizam tot felul de modele pe care le pictam manual. Toate au tot felul de arome interesante. Cea mai populară ciocolata pe care o avem conține extract de verbina. Mai realizam și preparate din caramel sărat și fursecuri care au tot felul de arome deosebite și arata spectaculos.”

Patronul spune că pentru un astfel de coș care conține ouă cu monograme, clienții plătesc nu mai puţin de 120 de dolari.

Delicii pascale mult mai scumpe se găsesc și într-o cofetărie aflată într-o altă zonă din Beverly Hills. Aici, coșurile pline cu deserturi ispititoare la gust costă între 200 și 650 de dolari. Cum prețul este unul destul de piperat, ingredientele sunt cele care fac diferența.

Tom Gallop, patron cofetărie: ”Folosim lapte ce provine de la vacile din Elveția. Luam ingrediente din toată lumea: sarea provine de pe coasta de vest a Franței, trufele conțin ulei de trandafir. Este totodată ingredientul nostru secret... Tot ce vă pot spune e că este adus din nordul Africii. Avem portocale aduse din Sicilia. Facem acest lucru de foarte mult timp... Trufele noastre cu gust de șampanie sunt singurele trufe din lume care conţin una dintre cele mai scumpe șampanii din lume.”

Deşi pentru mulţi aceste delicii ar părea inaccesibile, potrivit unui studiu de piață realizat peste Ocean, anul acesta americanii sunt dispuși să cheltuiască aproape 18 miliarde de dolari în timpul sărbătorilor pascale.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO