Orasul in care locuitorii mor de foame pe capete. Oamenii au ajuns sa manance frunze si apa cu zahar pentru a supravietui

Ultima actualizare: 10-01-2016 07:11
madaya

In Siria cuprinsa de un razboi sangeros, locuitorii unui oras au ajuns atat de izolati incat mor de foame pe capete, intrucat nu mai au acces la niciun fel de resurse.

 


 

In orasul Madaya, aflat la nord-vest de capitala Damasc, traiesc peste 40.000 de oameni. Inconjurati de Statul Islamic, gruparea Hezbollah si minele antipersonal plantate de guvernul lui Bashar al-Assad impotriva rebelilor, oamenilor le este imposibil sa paraseasca orasul pentru a cauta mancare, relateaza metro.co.uk.

Numai in ultima luna, cel putin 30 de persoane au murit prin infometare sau au fost ucise in timp ce incercau sa fuga din oras, potrivit activistilor din zona.

Mohamad Youssef, medic rezident la spitalul din Madaya, afirma ca in fiecare zi intre unul si trei locuitori mor de foame, iar alti 50 lesina sau se imbolnavesc grav.

"Oamenii supravietuiesc mancand sare sau condimente, daca se gasesc, si beau apa cu zahar. Mortalitatea este mai mare printre batrani, copii si femei", a declarat Youssef.

Foametea a dus la aparitia unor boli grave precum hepatita, diaree, boli de piele si alte afectiuni legate de malnutritie.

De foame si disperare, oamenii au ajuns chiar sa-si sacrifice animalele de companie, doar pentru a mai supravietui inca o zi, in timp ce altii mananca frunze.

Medicii au lansat un apel disperat la adresa organizatiilor mondiale de sanatate, precum si la Consiliul Securitatii ONU, pentru a-i salva pe cei 40.000 de localnici.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO