Orasul din Italia in care poti lua 500 de euro amenda daca dai o apa unui cersetor. Decizia a fost imediat aspru criticata

Ultima actualizare: 28-04-2014 07:03
Verona, Italia

Flavio Tosi, primarul orasului italian Verona, a interzis distribuirea de alimente sau apa destinate persoanelor fara adapost in alte perioade in afara de cele geroase, informeaza ziarul Il Fatto Quotidiano, citat de Mediafax.

Primarul Veronei a emis o ordonanta valabila pana pe 31 octombrie 2014 prin care se interzic "activitatile de distribuire a alimentelor si bauturilor persoanelor fara adapost in Piata Viviani, Piata Independentei, zona Mercato Vecchio, in fata Tribunalului orasului si in Piata Signori".

Persoanele sau asociatiile care ofera alimente sau apa oamenilor strazii din Verona sunt pasibile de amenzi cuprinse intre 25 si 500 de euro.

Primarul a explicat masura prin faptul ca in Verona s-au adunat numeroase persoane fara adapost, inclusiv oameni cu cazier, care favorizeaza degradarea urbana prin aruncarea de gunoi si excremente, asezarea saltelelor de dormit in spatii publice, creand o situatie precara din punct de vedere igienico-sanitar.

Decizia a fost contestata dur de organizatiile care ofera asistenta persoanelor fara adapost.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO