Orașul care le-a interzis oamenilor să moară acasă în weekend și în zile de sărbătoare

Ultima actualizare: 07-12-2019 21:03
moarte
iStock

Primarul localităţii franceze Le Gresle, Isabelle Dugelet, a emis un ordin conform căruia localnicilor le este interzis să moară acasă în weekend-uri şi în zilele de sărbătoare.

Decizia absurd luată pentru a atrage atenţia asupra probemei reprezentate de penuria de medici, relatează AFP.

“Le este interzis locuitorilor să moară acasă pe teritoriul comunei în zilele de sâmbătă, duminică şi în zilele de sărbătoare, pe o perioadă nedeterminată”, este ordinul primăriei din Le Gresle.

“Un deces recent survenit duminică după-amiază a adus dovada absurdităţii unui sistem, situaţie căreia primarul îi răspunde cu un ordin absurd”, a notat într-un comunicat primarul Isabelle Dugelet.

Potrivit cotidianului Le Progres, la 1 decembrie a durat câteva ore până când primarul a găsit un medic care să constate decesul unei persoane care era cazată în căminul de bătrâni din localitate, transmite News.ro.

“Este o lipsă de respect faţă de defunct şi de familii”, a declarat primarul pentru AFP.

Edilul a precizat că a emis ordinul absurd pentru a denunţa “o situaţie catastrofală în sistemul medical” în comuna sa şi alte localităţi din zonă.

“Oamenii nu se pot trata, nu găsesc un medic şi uneori sunt nevoiţi să meargă kilometri întregi pentru a ajunge la un medic. Există multă îngrijorare cu privire la acest subiect în comuna mea, sănătatea este o provocare majoră în zona rurală şi le-am atras atenţia politicienilor de ani de zile cu privire la acest subiect, însă nu s-a întâmplat nimic”, a precizat Isabelle Dugelet.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO