Preferintele culinare ale Papei Francisc. Suveranul Pontif e innebunit dupa dulce de leche, sustine bucatarul Vaticanului
Papa Francisc este innebunit dupa dulce de leche si empanadas, un desert popular in tara sa natala, Argentina.
Dezvaluirea ii apartine unuia dintre membrii Garzilor Elvetiene, care a scris o carte de bucate, lansata recent pe piata. Din aceeasi sursa, aflam si preferintele culinare ale fostilor Pontifi, dar si ce se afla in meniul cantinei de la Vatican, unde iau masa membrii corpului de paza al Papei.
David Geisser este bucatar, membru al Garzilor Elvetiene, si autorul primei carti care dezvaluie in amanunt preferintele culinare de la Vatican.
"In aceasta carte, poti regasi retele din diferite bucatarii. De exemplu, Papa Francisc prefera mancarea argentiniana, Papa Benedic XVI-lea, fostul Suveran Pontif, alegea feluri de mancare din Germania", a explicat David Geisser, autorul cartii "Bon Appetit, Swiss Guards".
Papa Francisc adora empanadas - placinte umplute cu carne, branza sau legume, dar si "colita de cuadril", un fel de friptura din carne de vita si, la desert, dulce de leche, o crema pregatita din lapte, zahar si vanilie.
Papa emerit Benedict al XVI-lea prefera carnatii bavarezi si friptura de porc, iar Papa Ioan Paul al II-lea alegea intotdeauna mancarea poloneza, precum pierogi - un fel de gogosi umplute, dar si universala tarta cu mere.
Cei 110 membri ai Garzilor Elvetiene - corpul militar care, de 500 de ani, asigura paza Vaticanului si a Pontifului - au in meniu, in special, preparate italienesti, precum risotto, pastele cu patru feluri de branza, tortellini, dar si o gustare din vinete coapte, rosii si mozarella.
Cartea de bucate include si informatii inedite despre membrii Garzilor Elvetiene - un simbol al Vaticanului, foarte usor de remarcat de orice turist datorita uniformelor colorate. Aflam, de pilda, ce muzica prefera si cu ce isi ocupa timpul liber.