OMS: Pandemia de COVID-19 a încetinit la nivel global, excepție fac doar două regiuni
Pandemia COVID-19 este în continuă expansiune, dar creșterea cazurilor și a deceselor a încetinit la nivel global, cu excepția regiunilor din sud-estul Asiei și a regiunilor estului Mediteranei, a declarat Organizația Mondială a Sănătății (OMS).
În ultima sa actualizare epidemiologică, publicată luni seară, OMS a transmis că America rămâne regiunea cea mai afectată, reprezentând jumătate din cazurile recent raportate și 62% din cele 39.240 de decese la nivel mondial în ultima săptămână, potrivit Reuters.
Peste 23,65 milioane de infectări au fost raportate la nivel mondial de coronavirus, iar 811.895 pacienți au murit.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
„Peste 1,7 milioane de cazuri noi de COVID-19 și 39.000 de decese noi au fost raportate la OMS pentru săptămâna care se încheie la 23 august, o scădere de 4% a numărului de cazuri și (o scădere de 12%) a numărului de decese comparativ cu săptămâna precedentă", au transmis reprezentanții OMS.
Asia de Sud-Est, a doua regiune cea mai afectată, a raportat un creștere de 28% din cazurile noi și 15% din decese.
În regiunea mediteraneană, numărul cazurilor raportate a crescut cu 4%. Libanul, Tunisia și Iordania au raportat cea mai mare creștere a cazurilor față de săptămâna precedentă.
172 de țări participă la planul COVAX
OMS a anunţat luni că 172 de ţări susţin iniţiativa de acces echitabil la vaccinurile împotriva coronavirusului, cunoscută ca planul COVAX, transmite Reuters. Organizația a adăugat că este nevoie urgentă de mai multe fonduri, iar statele trebuie să înceapă să îşi ia angajamente obligatorii.
"Iniţial, când va fi disponibilă o cantitate redusă (de vaccinuri), este important să furnizăm vaccinul celor expuşi la cele mai mari riscuri din întreaga lume", a declarat presei directorul organizaţiei, Tedros Adhanom Gebreyesus.
Coordonatorul pentru urgenţe al OMS, Bruce Aylward, a precizat că data-limită pentru exprimarea intenţiei de participare la COVAX este 31 august, confirmările se primesc până în 18 septembrie, iar plăţile iniţiale trebuie făcute până în 9 octombrie.
El a apreciat că "problema critică este să asigurăm o anumită cantitate de vaccin tuturor ţărilor cât mai curând posibil".
Situația COVID-19 în România
Până marți, pe teritoriul României, au fost confirmate 80.390 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre acestea, 3.367 au decedat.
35.816 pacienți au fost declarați vindecați și 9.593 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.