Oficialii UE nu au incredere in masurile Greciei. Au amanat ajutorul de 12 miliarde de euro
Ministrii de finante din zona euro au amanat adoptarea unei decizii finale in privinta deblocarii celor 12 miliarde de euro pentru Grecia. Oficialii UE au luat aceasta masura ca sa forteze autoritatile elene sa ia masuri suplimentare de austeritate.
Ministrii de finante din zona euro au declarat ca vor debloca transa in valoare de 12 miliarde de euro pana la jumatatea lunii iulie, insa totul va depinde de parlamentul grec, care va trebui sa aprobe noi reduceri de cheltuieli, in valoare de 28 miliarde euro, potrivit BBC.
De asemenea, ministrii si-au luat angajamentul de a pregati un al doilea pachet financiar de sprijin pentru Grecia, care sa mentina tara pe linia de plutire in urmatorii ani.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Premierul grec, Georges Papandreou, a cerut duminica votul de incredere al Parlamentului pentru ca planul sau de austeritate sa fie aprobat in vederea obtinerii unui nou ajutor international, relateaza AFP, citat de Mediafax. "Am cerut reinnoirea increderii in Guvern pentru ca tara se afla intr-un punct crucial", a declarat Papandreou, in deschiderea unei dezbateri in Parlament pe tema votului de incredere, care va fi organizat marti seara.
Premierul socialist, care si-a remaniat Guvernul vineri pentru a calma nemultumirile declansate de programul sau de austeritate inclusiv in randul majoritatii, a dat asigurari ca "un vot de incredere ar consolida vocea Greciei" si ar ajuta-o sa negocieze un nou sprijin financiar.
Premierul a cerut in van opozitiei de dreapta sa se alature unui "acord national" privind politica de austeritate. Aceasta a refuzat din nou duminica si a reiterat ca solutia o constituie alegerile anticipate. Papandreou s-a angajat sa convoace un referendum in septembrie pentru a avansa "marile reforme", in special cele "institutionale", precum "numarul deputatilor, finantarea partidelor sau sistemul electoral".