Oficialii britanici, instruiți să facă planuri în cazul unui război cu Coreea de Nord


Ultimul update: Duminica 15 Octombrie 2017 18:29
Data publicarii: Luni 09 Octombrie 2017 16:19
Categorie: Stiri externe
kim jong un

Oficialii din Ministerul Apărării al Marii Britanii au primit instrucțiuni să pregătească planuri pentru un posibil conflict cu Coreea de Nord.

Unul dintre planurile luate în considerare presupune trimiterea în zona de conflict a portavionului HMS Queen Elizabeth, mândria armatei britanice, cel mai mare şi mai puternic portavion din istoria sa, potrivit unor surse citate de Daily Mail.

Potrivit surselor citate, oficialii britanici au fost instruiți să plănuiască modul în care armata britanică ar răspunde dacă izbucnește un război cu Phenianul.

Informația apare în contextul în care liderul nord-coreean Kim Jong-Un a promis că va continua politica de dezvoltare în paralel a economiei și a armelor nucleare. El a acuzat Statele Unite că încearcă să "înăbușe complet suveranitatea, dreptul la existență și la dezvoltare" ale Coreei de Nord, prin sancțiuni din partea ONU și prin "mobilizarea forțelor vasale".

"Armele nucleare ale Republicii Populare Democrate Coreene sunt o realizare valoroasă obținută prin lupta poporului în apărarea propriului destin și a suveranității țării de amenințările nucleare repetate ale imperialiștilor din SUA", a declarat șeful statului nord-coreean.


 

Sursa: Daily Mail

Japonia îl susține pe Trump cu privire la Coreea de Nord:
Trump ameninţă Coreea de Nord pe Twitter.
Trump ameninţă Coreea de Nord pe Twitter.
VIDEO PROTVPLUS.RO