Oficial SUA: Viitorul Romaniei e luminos. Felicitam poporul roman la 25 de ani de la Revolutie

Ultima actualizare: 23-12-2014 00:38
sua romania

SUA felicita poporul roman la aniversarea a 25 de ani de la Revolutie, potrivit unui mesaj al purtatorului de cuvant al Consiliului de Securitate Nationala, care apreciaza ca viitorul Romaniei e luminos.

"In urma cu 25 de ani, romanii s-au alaturat unei miscari pentru libertate care a cuprins intreaga Europa Centrala si a eliberat milioane de oameni din spatele Cortinei de Fier. Barbați și femei curajosi s-au ridicat impotriva unui regim represiv si si-au cerut libertatea. Peste 1.000 de romani si-au pierdut viata in decembrie 1989, dar sacrificiul lor a marcat inceputul inlaturarii ultimului regim comunist al Pactului de la Varsovia si caderii Cortinei de Fier", precizeaza Bernadette Meehan, purtator de cuvant al Consiliului american de Securitate Nationala.

Aceasta apreciaza ca mostenirea din 1989 traieste, romanii exercitandu-si la alegerile prezidentiale din noiembrie "dreptul castigat greu de a-si alege viitorul lider".

"Traim intr-o lume mai buna deoarece tari ca Romania au muncit din greu pentru a-si reforma sistemele politice si economice si au facut eforturi pentru o Europa unita, libera si pasnica. In decurs de o singura generatie, Romania a facut o calatorie remarcabila de la tiranie catre libertate, de la natiune captiva la aliat al NATO. Intr-un sfert de secol a avut loc o schimbare extraordinara, iar viitorul Romaniei este luminos", se arata in mesajul oficialului SUA.

"Felicitam poporul roman cu ocazia acestei aniversari istorice si asteptam cu nerabdare sa continuam sa lucram impreuna pentru a face progrese in ceea ce priveste securitatea, prosperitatea si libertatea in regiune si pe intreg globul", transmite purtatorul de cuvant al Consiliului de Securitate Nationala al SUA.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO