FBI: "Coreea de Nord este la originea atacurilor cibernetice contra Sony". SUA analizeaza modalitati de a riposta

Ultima actualizare: 22-12-2014 07:04
kim jong un

Coreea de Nord este responsabila de atacul informatic care a vizat studiourile Sony, in noiembrie, anunta Biroul Federal american de Investigatii, Administratia Barack Obama anuntand ca analizeaza modalitati de riposta, relateaza CNN.

"FBI are suficiente dovezi pentru a trage concluzia ca Guvernul nord-coreean este responsabil de aceste atacuri cibernetice", informeaza un comunicat oficial.

"Atacul contra companiei Sony nu este un comportament acceptabil pentru un stat", adauga FBI.

Administratia Statelor Unite analizeaza modalitati de riposta la acest atac.

"Identificarea autorilor atacului cibernetic este doar primul pas. Sunt analizate modalitati de riposta", a comunicat Departamentul de Stat american.

Sony a anulat lansarea filmului "The Interview" - o comedie despre asasinarea fictiva a liderului nord-coreean Kim Jong-Un, in urma amenintarilor hackerilor, care au postat documente interne ale companiei, inclusiv mesaje mail, si filme inca nelansate. Surse din cadrul Administratiei Statelor Unite au declarat ca anchetatorii au ajuns la concluzia ca atacul informatic a fost "sustinut de un stat" si ca Guvernul Coreei de Nord este responsabil.

Coreea de Nord respinge acuzatiile privind comiterea atacurilor cibernetice contra Sony

Regimul de la Phenian respinge acuzatiile privind implicarea in atacurile informatice care au vizat compania americana Sony, informeaza AFP, potrivit Mediafax.

"Tara noastra nu are nicio legatura cu hackerii", a declarat Kim Song, consilierul politic al ambasadorului Coreei de Nord la Natiunile Unite.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO