Oficial SUA: "Iranul a armat submarinele in stramtoarea Ormuz. Daca ar ataca la noapte, suntem gata"

13-02-2012 16:57

submarin american

Iranul a pregatit nave-capcana care ar putea fi utilizate pentru blocarea Stramtorii Ormuz, dar Fortele Navale americane pot impiedica blocarea acestei rute maritime, anunta un comandant militar american.

Iranul a amenintat de curand ca ar putea bloca traficul maritim in Golful Persic sau ar putea ataca fortele americane din regiune ca reactie la eventuale raiduri aeriene.

"Au multiplicat numarul submarinelor si al navelor militare rapide", a declarat viceamiralul american Mark Fox. "Unele ambarcatiuni au fost dotate cu dispozitive explozive ce pot fi folosite in atacuri-sinucigase", precizeaza oficialul american, citat de Mediafax.

Operatiune ultra-secreta in Marea Rosie. Alte doua nave de lupta se apropie periculos de Iran

Iranul dispune in prezent de zece submarine. Expertii militari afirma insa ca Flota a Cincea a Fortelor Navale americane - care patruleaza in Golful Persic - este mult mai puternica decat Fortele Navale iraniene.

ntrebat daca Fortele Navale americane sunt pregatite de confruntari in Golful Persic, Fox a raspuns: "Suntem foarte vigilenti, avem o paleta larga de optiuni si suntem pregatiti. Daca s-ar intampla la noapte? Suntem pregatiti astazi".

Imaginea care anunta necazuri. Iranul raspunde Europei, iar americanii trimit artileria grea

Tarile membre UE au convenit luna trecuta sa impuna un embargo petrolier gradual Iranului pentru a sanctiona banca centrala iraniana in scopul de a impiedica finantarea programului sau nuclear.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO