Mesajul lui Barack Obama la finalul Summit-ului NATO de la Varsovia: "Vom apara fiecare membru al Aliantei"


Ultimul update: Miercuri 13 Iulie 2016 07:44
Data publicarii: Duminica 10 Iulie 2016 18:59
Categorie: Stiri externe
Barack Obama

"Angajamentul Statelor Unite fata de securitatea si apararea Europei este de neclintit", a spus si presedintele american la sfarsitul summitului NATO de la Varsovia.

Barack Obama s-a referit si la scutul anti-racheta, care are o componenta in Romania la baza de la Deveselu. Cu ocazia summitului de la Varsovia, NATO a preluat comanda asupra sitemului european antibalistic.

"Activitatile recente ale Rusiei, in special in Crimeea si Ucraina, au redus nivelul stabilitatii si securitatii" - se afirma in declaratia finala a summitului. Totusi, liderii Aliantei apreciaza ca Rusia "nu reprezinta o amenintare imediata".

Barack Obama: "NATO a transmis un mesaj clar: vom apara fiecare membru al Aliantei. De asemenea, intarim capacitatea de reactie a fortelor noastre in fata diferitelor amenintari. Astfel, forta comuna NATO de interventie este acum operationala si poate fi desfasurata oriunde in Europa, in timp scurt. Cu recentele progrese facute in Polonia, in Romania si Spania, sistemul de aparare antiracheta este operational".

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO