Oamenii-cheie din echipa lui Donald Trump, in complet dezacord cu viziunile presedintelui ales. "Le-am zis sa fie ei insisi"

×
Codul embed a fost copiat

Donald Trump, peste 6 zile presedinte cu puteri depline al Statelor Unite, se asteapta, fireste, ca democratii sa incerce prin orice mijloace sa blocheze aplicarea agendei lui politice.

Dar, ca membrii propriei sale echipe, pe care i-a ales personal, sunt in dezacord flagrant cu planurile sale, e cu totul altceva. Audierea in Congres - a celor nominalizati de Trump pentru cele mai importante functii - a scos la iveala divergente majore.

Donald Trump: "Le-as fi putut da indicatii inainte de audieri: spuneti asta, faceti ailalta! Dar le-am zis sa fie ei insisi si sa declare exact ce gandesc. Sa nu se sinchiseasca de ce-as zice eu"

Este fara indoiala atitudinea corecta, ca sa nu zicem ca de la sine inteleasa. Dar putem presupune ca Donald Trump nu se astepta ca oamenii nominalizati chiar de el sa... traga in directia diametral opusa. Cel putin declarativ. Pe ici pe colo, prin partile esentiale, intentiile lor se bat cap in cap. Daca presedintele ales considera un atu faptul ca Vladimir Putin ar nutri o simpatie fata de el, ministrii sai il contrazic categoric.

Gen. James Mattis , nominalizat pentru sefia Pentagonului: Am asteptari foarte modeste cu privre la domeniile de cooperare cu Putin.

Citește și
putin trump
Trump: "Daca Putin il place pe Trump, consider asta un avantaj". Controverse cu o saptamana inainte sa-si preia mandatul
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Rex Tillerson, nominalizat pentru functia de Secretar de Stat: "Nu e de asteptat sa fim vreodata prieteni cu Putin.

In campanie, Trump s-a exprimat adesea impotriva Aliantei Nord-Atlantice. "NATO este o organizatie invechita. Are peste 60 de ani” spunea acesta.

Gen. James Mattis, nominalizat la sefia Pentagonului: "Eu consider NATO cea mai de succes alianta militara din istoria moderna, daca nu cumva dintotdeauna".

Torturarea suspectilor de terorism este un alt subiect de discordie.

Donald Trump: As aproba recursul la simularea inecului la interogatorii, puteti fi siguri de asta.

Senator Jeff Sessions. nominalizat ca procuror general: Este nepotrivit si ilegal recursul la simularea inecului ori alte forme de tortura.

Mike Pompeo, nominalizat pentru sefia CIA: "Categoric nu! Mai mult decat atat, nu pot concepe ca presedintele Trump mi-ar cere asa ceva".

Cat despre una dintre cele mai mediatizate promisiuni de campanie ale lui Trump, zidul de la frontiera cu Mexicul

Donald Trump: Vom construi un zid nemaipomenit la granita ca sa curmam imigratia ilegala.

Cel pe care doreste sa-l instaleze la conducerea securitatii interne are alta parere:

Gen. John Kelly, nominalizat ca secretar al securitatii interne: O bariera fizica nu ar avea efectul scontat. E nevoie de o aparare multistratificata.

In aceeasi ordine de idei, este strigator la cer dezacordul lui Trump cu liderul majoritatii republicane din Camera Reprezentantilor in ceea ce priveste deportarea imigrantilor ilegali. Paul Ryan a fost interpelat de o tanara fara acte legale, care traieste in Statele Unite din copilarie.

Tanara: Credeti ca eu ar trebui sa fiu deportata?

Paul Ryan, presedintele republcian al Camerei Reprezentatilor: Nu. In primul rand, pot vedea ca iti iubesti fiica si esti o persoana cumsecade, cu un viitor grozav in fata. Si sper ca viitorul tau e aici, in America".

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Trump ar putea ridica sanctiunile impuse Rusiei,
Trump ar putea ridica sanctiunile impuse Rusiei, "daca ne intelegem". Amenintarea noului presedinte american pentru China

Cu o saptamana inainte sa intre in functie, Donald Trump starneste noi ingrijorari pe scena internationala, anuntand un program cel putin controversat de politica externa.

Trump:
Trump: "Daca Putin il place pe Trump, consider asta un avantaj". Controverse cu o saptamana inainte sa-si preia mandatul

Cu o saptamana inainte de ceremonia de investire in functie a presedintelui ales, Donald Trump, jurnalistii americani readuc in discutie interesele sale de afaceri.

Oamenii-cheie din echipa lui Trump ataca Rusia.
Oamenii-cheie din echipa lui Trump ataca Rusia. "Putin vrea sa rupa NATO" si "SUA trebuie sa fie pregatite sa infrunte Rusia"

Candidatul propus de presedintele ales al SUA, Donald Trump, pentru sefia Pentagonului, generalul James Mattis, a estimat joi, in cadrul audierii la Comisia de Aparare din Senat, ca presedintele rus Vladimir Putin incearca sa rupa NATO.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.