Stațiunea „de vis” din Austria care a devenit focar al epidemiei de coronavirus în Europa


Ultimul update: Vineri 20 Martie 2020 11:22
Data publicarii: Vineri 20 Martie 2020 10:58
Categorie: Stiri externe
tirol, austria

Stațiunea de iarnă Ischgl, din Tirol, Austria, a devenit un coșmar pentru turiști.

Peisajul de iarnă „de vis” care atrage milioane de turiști în fiecare an, s-a dovedit a fi un loc perfect de incubație pentru noul coronavirus, care în ultimele săptămâni a afectat oameni de pe tot globul, scrie politico.eu.

Autoritățile austriece au motive serioase să creadă că turiștii care au vizitat zona ar fi contractat virusul.

Până când oficialii și-au dat seama de gravitatea situației, totul căpătase proporții mult prea mari. În urma unor controale, autoritățile sanitare de-a lungul Scandinaviei au depistat mai multe sute de cazuri de infectare, care au originiat din Ischgl.

Potrivit presei locale, Norvegia a anunțat că aproape 40% dintre cazurile de infectare, sunt venit din Austria. Mai mult decât atât, autoritățile cred că sute de alte cazuri în Austria, cât și în Germania, își au originea în această stațiune. Ulterior, au apărut cazuri și în Norvegia, Danemarca și Suedia.

În ciuda faptului că situația evolua semnificativ, s-a refuzat luarea măsurilor concrete în Tirol, din cauza unei temeri că economia locală ar putea fi afectată, dat fiind faptul că întreaga regiune depinde de turism și de banii pe care îi aduc turiștii europeni.

Primul semn că situația nu este bună a apărut în 1 martie, când autoritățile islandeze au descoperit că 14 pasageri dintr-un zbor care venea de la Munchen, au fost depistați cu virusul. Dintre aceștia, 14 fuseseră în stațiunea austriacă, însă acest lucru nu a fost luat în serios.

„Din punct de vedere medical, este improbabil că infecția s-a răspândit din Tirol”, declarase Franz Katzgraber, un responsabil pe Sănătate.

Pe de altă parte, autoritățile au susținut că un pasager care călătorise în Italia ar fi fost sursa infecției din avionul islandez.

De asemenea, Austria a început să ia măsuri după ce s-a descoperit că 15 persoane au fost în contact cu un barman care fusese confirmat cu virusul. Barurile au fost închise, însă nu și hotelurile și facilitățile de schi, ceea ce a dus la continaurea răspândirii coronavirusului.

În cele din urmă, în întreaga stațiune s-au instaurat carantina.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Politico.eu

VIDEO PROTVPLUS.RO