Campionatul de fotbal din Belarus sfidează pandemia și a început o nouă ediție. Sfatul lui Lukașenko: ”Beți multă vodcă!”

Ultima actualizare: 20-03-2020 12:15
Campionatul de fotbal din Belarus sfidează pandemia și a început o nouă ediție. Sfatul lui Lukașenko: ”Beți multă vodcă!”
Getty

Noua ediţie a campionatului de fotbal din Belarus a debutat joi, la Minsk, sfidând pandemia de Covid-19 care a bulversat sportul mondial. La rândul său, președintele Aleksandr Lukașenko îndeamnă populația să bea multă vodcă pentru a scăpa de coronavirus.

 

În partida de deschidere, echipa Energetic BGU Minsk a învins pe teren propriu, cu scorul de 3-1, formaţia BATE Borisov, iar imaginile transmise în direct de televiziune au arătat câteva sute de fani urmărind jocul din tribune.

Anterior, preşedintele Federaţiei de fotbal din Belarus, Vladimir Bazanov, a declarat pe site-ul oficial al forului pe care îl conduce că în ţara sa au fost înregistrate doar 51 de cazuri de infectare cu Covid-19 şi nu există niciun motiv pentru amânarea startului sezonului.

”Din ce motiv ar trebui să nu începem? A fost declarată starea de urgenţă în ţara noastră? Nu este o situaţie critică. Aşa că am decis să începem campionatul în timp util. Astăzi”, a afirmat Bazanov.

Acesta a adăugat ca nu are rost să împiedice accesul publicului, aşa cum au făcut-o anterior alte campionate, înainte de a suspenda definitiv meciurile.

”Da, multe partide din Europa s-au disputat fără spectatori. Dar atât de mulţi fani se adună în jurul stadionului încât nu are sens să închidem jocul”, a precizat preşedintele Federaţiei din Belarus, adăugând că el însuşi va asista la mai multe meciuri.

În cea de-a doua partidă programată joi în etapa inaugurală a campionatului din Belarus, Torpedo BeIAZ Jodino a învins în deplasare, cu 1-0, formaţia Şahtior Soligorsk. Celelalte meciuri se vor disputa vineri, sâmbătă şi duminică.

Lukașenko: ”Beți multă vodcă!”

La rândul său, președintele Aleksandr Lukașenko a revenit cu o serie de recomandări inedite pentru poporul său, printer care și băutul de vodcă, pentru a combate Covid-19.

„Coronavirusul e o psihoză, la fel cum decizia ţărilor de a a închide frontierele este o mare prostie. Vă recomand să faceţi o saună, să beţi multă vodcă şi să munciţi din greu, în acest mod o să ucideţi virusul din organism”, a spus președintele.

Anterior, Lukașenko le-a spus oamenilor că munca pământului este benefică.

Tractorul îi va vindeca pe toţi! Pământul vindecă pe toată lumea!”, a declarant președintele.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO