O insulă din Oceanul Atlantic este foarte aproape să atingă imunitatea de grup

Dată publicare: 14-03-2021 09:42
Dată actualizare: 14-03-2021 09:54


O insulă din Oceanul Atlantic este foarte aproape să atingă imunitatea de grup

Mica insulă portugheză Corvo, aflată în Arhipelagul Azore, i-a vaccinat împotriva Covid-19 pe aproape toți cei 400 de locuitori, iar în curând va ajunge la imunitatea de turnă, a anunțat singurul medic din zonă.

"Există o atmosferă de sărbătoare în Corvo", a declarat doctorul Antonio Salgado, conform Reuters.

Acesta a precizat că se așteaptă ca până la sfârștul lunii martie marea majoritate a locuitorilor insulei să devină imuni. "De acum, ne vom simți în siguranță", a adăugat medicul.

Autoritățile din Corvo, cea mai mică insulă din arhipelagul Azore, au încheiat vineri imunizarea a 322 de persoane cu a doua doză de vaccin COVID-19, adică aproximativ 85% din populația insulei și 95% dintre cei eligibili pentru a fi vaccinați.

Imunitatea de turmă are loc atunci când suficient de mulți oameni dintr-o populație au imunitate la o infecție pentru a putea opri efectiv răspândirea bolii. Conform experților, aceasta ar putea începe atunci când între 50% și 70% câștigă imunitate prin vaccinare.

Insula Corvo, care are o suprafață de puțin peste 17 km pătrați, cu stânci de-a lungul coastei și cu un lac vulcanic, a raportat un singur caz de Covid-19 de la începutul pandemiei.

 

Sursa: Reuters


VIDEO PROTVPLUS.RO