O insula cartografiata de Google Earth nu exista in realitate. "Suntem uluiti, este foarte ciudat"
O insula din Pacificul de Sud, cartografiata de serviciul online Google Earth si de marile atlase din lume, de fapt nu exista, a anuntat o echipa de savanti australieni, plecati degeaba sa o caute.
Aceasta insula este vizibila pe atlasul digital Google Earth, sub numele de Sandy Island, in Marea Coralilor, la jumatatea distantei dintre Australia si teritoriul francez Noua Caledonie.
Renumitul Times Atlas of the World, unul dintre documentele de referinta, o identifica sub numele de Sable Island, scrie Mediafax.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Hartile maritime folosite de Southern Surveyor, o nava de cercetari stiintifice, semnaleaza si ele aceasta insula, afirma Maria Seton, membra a echipei de savanti plecati in cautarea insulei.
In timpul unei misiuni de identificare a fragmentelor din scoarta continentala australiana scufundata in Marea Coralilor, oamenii de stiinta nu au descoperit niciodata aceasta insula.
"Am vrut sa verificam. Or datele indicau pentru acel loc o adancime de 1.400 de metri, iar aceasta este o foarte mare adancime", a explicat Maria Seton, dupa ce s-a intors din aceasta expeditie pe mare, care a durat 25 de zile.
"Ea apare pe Google Earth si pe alte harti. Insa am verificat locul si acolo nu exista nicio insula. Suntem cu adevarat uluiti, este ceva foarte ciudat", a adaugat ea.
"Unul dintre lucrurile cele mai interesante legate de harti si de geografie consta in faptul ca lumea nu inceteaza sa evolueze. Sa tii ritmul cu aceste schimbari reprezinta o sarcina care nu se incheie niciodata", a declarat un purtator de cuvant al grupului Google.
Serviciul hidrografic al marinei australiene, insarcinat cu alcatuirea hartilor marine oficiale, a declarat pentru Fairfax Media ca foloseste cu "mare precautie" datele cartografice comune, intrucat anumite detalii sunt depasite sau eronate.