O imigrantă s-a mutat într-o biserică din New York, ca să scape de deportare

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Imigranta refugiata in biserica
Twitter/@DeanMeminger

O imigrantă ilegală din Guatemala s-a mutat într-o biserică din New York, în urmă cu două săptămâni, în speranța că autoritățile vor anula decizia de deportare în țara natală.

 

Aura Hernandez, în vârstă de 37 de ani, a fugit din Guatemala în 2005, ca să scape de o relație abuzivă. În urmă cu două săptămâni, ea s-a mutat în biserica Universalistă din Manhattan, sperând să nu fie trimisă în țara natală, alături de cei doi copii, scrie The Independent.

„Vrem să-i învățăm pe alții de ce contează imigranții ilegali. Poate că Aura nu este cetățean american, dar este cineva care crede în valorile noastre. Nu îmi place să trăiesc într-o țară care crede că este în regulă să desparți copiii de mamă”, a spus pastorul Schuyler Vogel.

Astfel, femeia trăiește cu fiica sa de 15 ani la etajul bisericii, în timp ce fiul de 10 ani locuiește cu tatăl – și el imigrant ilegal. Întrucât amândoi copiii s-au născut pe teritoriul Statelor Unite, sunt cetățeni americani.

Aura Hernandez a fost oprită de ofițerii de frontieră în 2005, la scurt timp după ce a ajuns în Texas. Ulterior, s-a mutat în New York iar între 2013 și 2017 s-a întâlnit periodic cu ofițerii pentru migrație, potrivit Daily News. Cu toate acestea, în luna februarie aceștia i-ar fi spus că trebuie să se reîntoarcă în Guatemala.

„Un judecător a decis să fie deportată. Hernandez nu a îndeplinit cerințele, iar acum este considerată fugitivă”, a spus o purtătoare de cuvânt.

130 de membri ai Bisericii Universaliste și-au luat angajamentul de a avea grijă de Aura Hernandez: îi aduc mâncare, îi spală hainele, atât timp cât nu va părăsi locul de cult.

„Nu intenționez să stau aici cu mâinile încrucișate. Trebuie să mă opun, pentru că sunt victima unei nedreptăți. Cred că sunt aici cu un scop”, a spus femeia, conform Times.

Nu este singura imigrantă ilegală care și-a găsit adăpost într-o biserică. Potrivit unor informații, peste 40 de imigranți ar locui în instituții religioase. Acestea sunt considerate o alternativă sigură la deportare, pentru că sunt considerate „locuri sensibile”, pe care ofițerii pentru migrație ar trebui să le evite. În 2017, nouă dintre acestea au reușit să amâne deportarea.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO