Compania aeriană care le permite stewardeselor să poarte pantaloni la bord

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Stewardese
iStock

Stewardesele de la compania Cathay Pacific din Hong Kong au reușit să elimine regula conform căreia era obligatoriu să poarte fuste în timpul zborurilor.

Astfel, după o campanie intensă, compania a decis că însoțitoarele de zbor vor putea purta pantaloni la bordul avioanelor, informează BBC News.

Angajatele companiei au reclamat faptul că fustele le fac să se simtă incomfortabil, în special atunci când pun bagajele în compartimentele de deasupra capului sau când iau transportul în comun spre și de la muncă.

Astfel, începând din 2014, ele au cerut schimbarea uniformei, susținând că fustele pot provoca hârțuire sexuală. Regula este în vigoare de la înființarea companiei, în 1946, și ar putea dura trei ani până la introducerea de noi uniforme.

În acest context, reprezentanții companiei aeriane au anunțat că uniformele vor fi reevaluate.

„Recunoaștem că este important să oferim clienților noștri mai multe opțiuni, același lucru este valabil și pentru colegii noștri", a spus un purtător de cuvânt al Cathay Pacific.

La rândul său, vicepreședintele Asociației însoțitorilor de zbor, a subliniat că schimbarea politicii companieie „nu doar că oferă opțiuni noi personalului aerian, dar le oferă și protecție stewardeselor.”

„Mulțumim și apreciem decizia companiei care ne-a oferit opțiunea să ne alegem uniformele", a mai spus Pauline Mak.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO