O fotografie virală din 1898 stârnește conspirații. "Greta Thunberg este călătoare în timp"

Dată publicare: 20-11-2019 09:25
Dată actualizare: 20-11-2019 10:24


Greta Thunberg

O fotografie din 1898 a devenit virală pe internet după ce mai mulți oameni au observat că unul dintre tinerii din poză seamănă izbitor cu activista Greta Thunberg.

Imaginea a fost făcută în Canada, în urmă cu peste 120 de ani și a fost publicată de arhiva Universității din Washington, potrivit Daily Mail.

În fotografie apar trei copii care scot apă din fântână, iar în prim-plan este o fată cu seamănă foarte tare cu Greta Thunberg.

Poza a fost răspândită rapid în mediul online, iar în jurul ei s-a creat o adevărată teorie a conspirației. Mai multe persoane susțin că activista de 16 ani este, de fapt, o călătoare în timp, care a venit să ajute la opri schimbările climatice.

"Poate că a fost trimisă din viitor, în momente cheie ale istoriei, pentru a opri schimbările climatice", a scris o persoană pe Twitter.

"Greta Thunberg apare într-o poză de acum 120 de ani și este conspirația mea preferată. Greta a venit din viitor pentru a ne salva", a comentat o alta.

Cu toate că imaginea apare și pe site-ul Universității din Washington, mai multe persoane au sugerat că poza ar fi modificată, deoarece fata din poză are o "față identică cu cea a Gretei".

Greta Thunberg s-a întâlnit recent cu actorul american Leonardo Di Caprio care și-a declarat sprijinul pentru activistă şi a distribuit fotografii cu ei pe Instagram.

"A fost o onoare să petrec timp cu Greta", a spus actorul, un apărător al mediului înconjurător, numind-o pe tânără "un lider al epocii noastre".

"Există doar câteva momente în istorie în care vocile au un impact puternic, în momente cruciale şi în moduri care produc schimbări", a scris Leonardo Di Caprio pe Instagram.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO