Cinci copii au murit din cauza mucegaiului din spital. „Îmi cer iertare fiecărei mame”


Ultimul update: Miercuri 20 Noiembrie 2019 09:11
Data publicarii: Miercuri 20 Noiembrie 2019 07:58
Categorie: Stiri externe

Cinci copii au murit, iar șapte au avut nevoie de tratament, după ce au fost infectaţi cu o bacterie existentă în mucegai. S-a întâmplat la Spitalul din oraşul american Seattle, unul dintre cele mai mari din Statele Unite.

Autorităţile sanitare sunt încă în stare de alertă pentru că în ultimul an acolo au fost operaţi cel puţin trei mii de micuți, iar efectele infecţiei pot să apară și de acum încolo.

Jeff Sperring, directorul spitalului: „Îmi cer iertare fiecărei mame, tată sau îngrijitor care și-a pus încrederea în noi. Aţi fost nişte copii extraordinari, cu familii curajoase. V-am dezamăgit şi îmi pare rău."

În fața jurnaliştilor, directorul spitalului a recunoscut problemele cu care se confruntă instituţia pe care o conduce. Abia ieri a dezvăluit că în ultimii doi ani mai mulţi pacienţi minori au avut de suferit din cauza ciupercii Aspergillus.

De vină ar fi, se pare, sistemul de filtrare a aerului din sălile de operaţie, pe care s-ar fi format cu timpul mucegai.

Jeff Sperring, directorul spitalului: „La vremea respectivă credeam că au fost nişte incidente izolate. Acum credem că aceste infecții au fost cauzate probabil de sistemul de filtrare a aerului, care ne-a alimentat sălile de operație. Privind în urmă, ar fi trebuit să facem conexiunea mai repede. Pur și simplu, am eșuat."

Conducerea spitalului a decis închiderea tuturor sălilor de operaţie şi spune că va înlocui întregul sistem de ventilaţie în cel mai scurt timp. Primele echipamente vor ajunge săptămâna viitoare, dar lucrarea va fi gata abia după Revelion.

Aspergillus este un tip de ciupercă întâlnit frecvent în sol, praf şi aer, şi se poate dezvolta atât în mediul ​​interior, cât şi exterior. Nu provoacă infecţii la majoritatea oamenilor, ci doar la cei cu sistem imunitar slăbit sau cu boli pulmonare.

Familiile victimelor din
Motivul pentru care victimele
Atac cu mașină-capcană în Kabul. Cel puțin șapte morți și patru străini răniți
VIDEO PROTVPLUS.RO
Amalia Năstase, povestiri despre copilăria sa:"Vreau să fac și alte lucruri pe care până acum le-am crezut imposibile"

"Vreau să fac și alte lucruri pe care până acum le-am crezut imposibile"


15:45
Mădălina Lefter si Dragoș Moldovan vor canta alături de Tudor Chirila in semifinală:"De data aceasta presiunea este un pic mai mare."

05:42
Cum scapi de ridurile de pe gât, mâini și față

Întreținerea tenului este foarte importantă


15:45
Bogdan Dumitraș și Jasmina Răsădean, emoții înainte de a doua semifinală. Ce mesaj au pentru oamenii de acasă

05:06
Andi Țolea si Elena Ilie, pregătiri înainte de a doua semifinală. Ce părere au cei doi despre faptul că vor canta alături de Smiley la scena, vinerea aceasta.

03:10
Ce planuri au vedetele pentru anul 2020

Amalia Năstase: "Îmi propun să am mai multă încredere în mine"


03:46
Casă arsă, reconstruită de echipa "Las Fierbinți"

Echipa "Las Fierbinți" a strâns bani pentru materiale de construcții, muncitori


10:48
Importanța Vitaminei D în sezonul rece

Deficitul de vitamina D afectează sistemul imunitar


05:05
Adrian Enache și fiica lui, Diana Enache, la "ședința cu părinții"

09:33
COZONACUL DE AUR - Ediția de Crăciun - Luminița Gagiu

25:37