O fetiță de 12 ani din Statele Unite a fost confirmată pozitiv cu coronavirus


Ultimul update: Luni 23 Martie 2020 12:44
Data publicarii: Luni 23 Martie 2020 11:29
Categorie: Stiri externe
mostra unei probe de testare pentru identificarea noului virus gripal COVID-19 (coronavirus).

O fetiță de 12 ani din Statele Unite luptă pentru viața ei într-un spital din Atlanta, anunță CNN.

Jurnaliștii americani au prezentat apelul făcut de una dintre rudele copilului. ”Emma fost diagnosticată cu pneumonie pe 15 martie, iar vineri noapte a fost testată pozitiv cu coronavirus. De sâmbătă, a fost conectată la un ventilator”, a spus Justin Anthony.

Starea fetiței de 12 ani este stabilă, dar cazul ei îi îngrijorează pe medicii din Statele Unite, pentru că nu prezintă alte probleme de sănătate, nu a călătorit în afara țării și nu a intrat în contact cu persoane infectate cu Covid-19.

Reprezentații spitalului de copii din Atlanta au recunoscut că îngrijesc un pacient infectat cu coronavirus, dar au refuzat să ofere alte detalii: ”Se află în izolare, iar cadrele medicale au luat toate măsurile de prevenție”.

De la declanșarea pandemiei, specialiștii au considerat că tinerii și copiii sunt mai puțin expuși față de coronavirus și că, în cazul infectării, vor manifesta simptome ușoare.

În China, dintre pacienții infectați cu coronavirus, a existat un singur deces la o persoană mai tânără de 20 de ani și niciun deces la persoanele mai tinere de 10 ani, potrivit autorităților din China, citate de CNN.

Tot în China, țara de unde s-a răspândit pandemia de Covid-19, numărul copiilor infectați a fost de 731, dintre care 6% au manifestat simptome severe. În comparație, în cazul adulților, procentul a fost de 18,5%, conform unui studiu care va fi publicat în această vară.

De asemenea, Centrul de Control și Prevenție a Bolilor din Statele Unite a emis, săptămâna trecută, un raport în care arată că aproape 20% din persoanele spitalizate cu coronavirus au vârste cuprinse între 20 și 44 de ani.
 

Sursa: CNN

VIDEO PROTVPLUS.RO