Iranul refuză asistența umanitară, însă cere ridicarea sancțiunilor economice

Dată publicare: 23-03-2020 10:46
Dată actualizare: 23-03-2020 11:18


hassan rouhani

Președintele iranian, Hassan Rouhani, a declarat luni că dacă Washingtonul dorește să ajute Iranul să constrângă focarul de coronavirus, este necesar să ridice sancțiunile economice.

Acesta a adăugat că Iranul nu a avut nicio intenție să accepte oferta Washingtonului de asistență umanitară.

"Liderii americani mint ... Dacă vor să ajute Iranul, tot ce trebuie să facă este să ridice sancțiunile ... Atunci putem face față focarului de coronavirus", a spus Rouhani într-un discurs televizat, transmite Reutres.

Iranul este cea mai grav lovită țară de coronavirus din Orientul Mijlociu, cu aproximativ 1.700 de decese, peste 21.000 de persoane infectate și o persoană care moare din cauza virusului la fiecare 10 minute, potrivit Ministerului Sănătății din Iran.

Washingtonul s-a oferit să trimită în Iran asistență umanitară. Însă, liderul suprem al țării, ayatollahul, Ali Khamenei, a respins oferta.
Tensiunile dintre cele două țări au rămas la cote înalte încă din 2018, când președintele american Donald Trump a ieșit din acordul nuclear pe care SUA îl avea cu Iranul și a aplicat sancțiuni severe economiei iraniene.

Sursa: Reuters


VIDEO PROTVPLUS.RO