O femeie din Republica Moldova a slabit aproape 40 kg in 3 saptamani. "Pacatuiesc cu vreo doua capsuni si vreo doua cirese"

14-06-2017 16:29


femeie supraponderala

Femeia spune inceput sa faca miscare, a uitat de grasimi si dulciuri si mananca mai toate produsele fierte. Medicii afirma totusi ca ea nu cantarea 320 de kg initial, ci 250.

Multa miscare si un meniu zilnic de cel mult 1.300 de calorii. Aceste doua reguli au devenit un nou stil de viata pentru femeia din Soldanesti, informeaza protv.md

Svetlana Mirzac: “Mananc fara sare, totul fiert pe apa.”
Femeia are un regim strict, pe care spune ca-l urmeaza cu sfintenie. In fata unei tentatii, totusi, nu poate rezista.

Svetlana Mirzac: “Stiti cu ce pacatuiesc? Cu vre-o doua capsuni si vre-o doua cirese, ca e vremea lor.”
In 23 de zile, a dat jos 37 de kg, asa ca este mai motivata ca niciodata sa ajunga pana la 80 de kg. Este pregatita si pentru mai multe interventii chirurgicale.

Svetlana Mirzac: "Prima operatie sa fie aici pe urma la stomac si pe urma la piele, asa cosmetic.”


In toamna ar urma sa treaca prin prima operatie. Asta numai daca va reusi sa dea jos inca cel putin 40 de kg. Medicii spun ca atunci cand a fost internata, femeia nu avea 320 de kg asa cum spunea, ci 250.

Gheorghe Caradja, medic endocrinolog: “Au cantarit-o la cateva zile de la spitalizare, cand pacienta mai slabise cu 20 de kg si atunci au fixat 230 de kg.”

Svetlana Mirzac: “Eu puteam sa zic ca si 400 de kilograme am, la cum ma simteam. Burta umflata tare, ma inadusam, nu ma puteam deplasa dintr-o camera in alta.”
Ca toti pacientii de la Spitalul Republican care depasesc greutatea de 180 de kg, Svetlana a ajuns pe cantarul din blocul alimentar.

Cantarul a fost ridicat la etajul intai, pentru ca pacienta sa se cantareasca. De doua ori pe saptamana, femeia trebuie sa urce pe cantar. Acasa nu are unul, asa ca spune ca va merge la fratele ei.

Svetlana Mirzac are 49 de ani si a inceput sa se ingrase la 15 ani, avand o alimentatie gresita. Acum o luna, femeia a fost adusa cu un echipaj SMURD la Spitalul Republican din Chisinau. Medicii i-au facut un meniu special, de la care nu trebuie sa se abata daca vrea sa mai slabeasca.

Sursa: Protv.md

VIDEO PROTVPLUS.RO