O eleva de 17 ani din India, arestata dupa ce a fost acuzata ca a trisat la examen. Greseala care a dat-o de gol

Ultima actualizare: 30-06-2016 08:00
sala de clasa India- Shutterstock

O adolescenta de 17 ani a fost arestata la domiciliu dupa ce a fost acuzata ca ar fi fraudat examenul de bacalaureat. Aceasta ar fi obtinut cea mai buna nota din provincie, insa o greseala banala a dat-o de gol.

Tanara a fost acuzata ca a trisat la examenul final din clasa a XII-a, dupa ce, intrebata de un reporter, nu a reusit sa spune pe litere, corect "stiinte politice", materia pe care o studiase. Ea a adaugat ca a crezut ca este vorba despre un subiect legat de gatit, precizeaza The Guardian.

Sambata, politia din Bihar a arestat-o pe tanara de 17 ani, care a obtinut cea mai mare nota la disciplinele umane. Pe langa ea,  alte 17 persoane au fost arestate.

"Am arestat-o atat pe tanara, cat si alte 17 persoane, acuzate ca ar fi participat la fraudarea examenului" a spus seful politiei din Bihar.

Bihar, cunoscuta ca o regiune saraca din nordul Indiei, a fost in centrul scandalului anul trecut, cand in presa locala au aparut imagini cu rude si parinti catarati pe cladire, care incercau sa le arunce celor din clasa materiale din care sa copieze pentru a lua note mari. Acest examen este considerat crucial pentru o cariera de succes si o portita catre iesirea din saracie, noteaza The Guardian.

In aprilie, lucrarile scrise sustinute de 170.000 de elevi au fost anulate, dupa ce subiectele ar fi fost date inainte de intrarea in sala. 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO