O britanica a murit in timp ce incerca sa traverseze inot Canalul Manecii in scopuri de caritate
O britanica de aproximativ 30 de ani a murit, duminica seara, in timp ce incerca sa parcurga inot Canalul Manecii, a anuntat luni Ministerul de Externe, citat de AFP.
Susan Taylor a murit la un spital din Boulogne-sur-Mer (nordul Frantei) in jurul orei locale 19.15 (20.15, ora Romaniei), in urma unei incercari de a parcurge inot Canalul Manecii in scopuri de caritate.
Potrivit unor site-uri de Internet, tanara a strans aproape 3.000 de lire sterline (3.500 de euro) in favoarea constituirii unor ingrijiri paliative pentru copiii de la Rainbows, dar si 2.200 de lire sterline pentru asociatia Diabets in UK.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Donatiile erau oferite in continuare dupa anuntarea mortii sale.
"Cel putin o mie de persoane au traversat inot cei 34 de kilometri ai (Canalului) Manecii, in timp ce peste 3.000 au atins cel mai inalt varf din lume", a scris inotatoarea pe site-ul sau de Internet.
"Este incredibil de trist", a spus Kevin Murphy, secretarul Federatiei de Natatie si Pilotaj in departamentul Manche, care s-a antrenat de la inceputul anului cu tanara inotatoare in Mallorca.
"Toata lumea este ravasita pentru ca era o femeie atat de agreabila si gentila", a adaugat el.
Susan Taylor a fost preluata de catre salvatori in timp ce se afla in nord-estul capului Gris-Nez, in largul comunei Wissant (Pas-de-Calais), a anuntat duminica seara Prefectura Maritima a Manecii si Marii Nordului (Premar).
Ea era insotita de o nava engleza de zece metri, "Pathfinder", care a alertat Centrul Regional de Supraveghere si Salvare (CROSS) de la Gris-Nez si a cerut un defibrilator la putin timp dupa ora locala 17.30 (18.30, ora Romaniei).
CROSS a trimis elicopterul Dauphin al marinei nationale, cu personal paramedical la bord, pentru a o prelua pe inotatoare, adauga Premar.
Zona este periculoasa, deoarece "traficul maritim este foarte dens"", iar "conditiile meteorologice poti fi dificile uneori", a amintit Premar.
Conditiile meteo nu au fost dificile duminica in zona, unde rafalele de vant au atins aproximativ noua kilometri pe ora, iar temperatura apei a fost de 15 grade Celsius, potrivit Premar.