O biserică din SUA îi îndeamnă pe credincioși să vină înarmați la slujbă

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 02 Martie 2018 08:56
Categorie: Internaţional

În plină polemică în privința armelor de foc, o biserică din Pennsylvania, Statele Unite, îi îndeamnă pe credincioși să-și aducă pistoalele și puștile la o slujbă religioasă.

Zeci de cupluri de adepți ai bisericii fondată de fiul faimosului reverend Moon și-au reînnoit jurămintele de căsătorie, ținând în mâini arme semi-automate, pe care le consideră toiagul de fier la care face referire Biblia.

Femeile erau îmbrăcate în alb, mulți dintre bărbați purtau coroane aurite. Au sorbit din vinul sfințit și au reînnoit jurămintele de căsătorie.

Sute de adepți ai cultului care își spune "Sanctuarul Unificării" au luat parte la ceremonia de binecuvântare. Și vreo 50 dintre ei țineau în mâini puști semi-automate de tip AR-15 - care nu erau, totuși, încărcate, pentru că muniția a fost interzisă la intrarea în biserică.

Ceremonia din Newfoundland, Pennsylvania, a avut loc la două săptămâni după masacrul de la liceul din Florida, când 17 elevi și profesori au fost secerați tot cu o pușcă AR-15, modificată ca să tragă în rafale, aproape la fel ca o armă automată de război.

Poliția a înconjurat biserica din Newfoundland, iar o școală din apropiere și-a anulat cursurile, pentru orice eventualitate. S-au adunat și numeroși protestatari.

"Nu credem că locul armelor e în biserică. Nu acceptăm așa ceva în orașul nostru" - spuneau aceștia. Am crezut că e o glumă, dar era adevărat".

Adepții acestui cult controversat susțin că ceremonia era pregătită cu mult înaintea atacului din Florida. Ei sunt convinși că puștile pe care le-au adus la slujbă simbolizează "toiagul de fier", cu care Domnul "ar conduce neamurile", după cum afirmă unele versete din Biblie.

Așa că nu ar face altceva decât să onoreze cel de al doilea amendamnet, dreptul de a deține arme de foc pentru protecție; Un drept sfânt care, spun ei, izvorăște din voința celui de Sus.

Vedem încotro se îndreaptă lumea astăzi. Este doar pentru protecția noastră. Puteți simți iubirea și pacea în această ceremonie religioasă. Nu e nimic violent aici.

Asemenea învățături sunt propovăduite de pastorul Sean Moon - care este fiul faimosului reverend Sun Myung Moon, un mesia autoproclamat, care a fondat Biserica Unificării. Dar congregația lui Moon Junior este o facțiune ruptă din Biserica Unificării, care, de altfel, s-a distanțat de slujbă cu puști și pistoale.

Autoritățile din Australia au recuperat 57.000 de arme în cadrul unei amnistii
Autoritățile din Australia au recuperat 57.000 de arme în cadrul unei amnistii
VIDEO PROTVPLUS.RO
Santos Lopez
Povestea bărbatului crescut de ucigașul familiei sale. Tatăl adoptiv, condamnat la 5.000 de ani de închisoare
Anunțul lui Donald Tusk privind un nou summit Brexit la Bruxelles
Macron a decretat ”stare de urgență economică și socială”, după protestele Vestelor Galbene
Laureaţii premiilor Nobel 2018 și-au primit primit distincţiile la Stockholm. FOTO
Igor Dodon a fost suspendat, după ce a refuzat să promulge 5 legi
Pactul global despre migraţii a fost aprobat: ”Nu trebuie să cedăm în faţa fricii ”
jaf Florida
Situația riscantă în care s-a aflat o femeie după ce a descoperit că a fost jefuită
Macron, avertizat de Vestele Galbene înainte de discurs. ”În curând, vom vorbi de insurecţie"
Imagini cu cel mai mare ucigaș în serie din Rusia. Capcana prin care a ucis 78 de persoane
Rusia a urcat pe poziţia a doua în clasamentul ţărilor producătoare de arme
Fostul preşedinte Renault-Nissan rămâne în închisoare în Japonia şi a fost pus sub acuzare
Un om al străzii a găsit pe stradă o pungă cu 17.000 de dolari. Ce a făcut cu banii